Ταλιατέλες με μανιτάρια πλευρώτους και σκόρδο


Καλημέρα από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη! Καλημέρα από μια παγωμένη πόλη που όμως είναι πανέμορφη με το χειμωνιάτικο πανωφόρι της και τον ολόλαμπρο ήλιο στον ουρανό της! Κι ενώ ο Φλεβάρης βαδίζει προς το τέλος του, με την Καθαρά Δευτέρα να βρίσκεται ήδη σε απόσταση αναπνοής, ο χειμώνας μας κάνει ακόμα μια επίδειξη δύναμης! Χιόνι και κρύο...πολύ κρύο αυτές τις μέρες! Κι ένας ήλιος με ...δόντια όπως λέγαμε όταν ήμασταν μικρά ...που όμως γεννάει την ελπίδα ότι η άνοιξη είναι κάπου εδώ κοντά κρυμμένη!

Κι όσο κάνει κρύο τόσο περισσότερο χρειάζονται νόστιμα πιάτα για να μας ζεστάνουν και να μας γεμίσουν ενέργεια! Ένα τέτοιο πιάτο είναι και το σημερινό! Ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και περισσή νοστιμιά! Ένα πιάτο που μπορείς να το μισήσεις αν δεν αγαπάς το άρωμα του σκόρδου (που όμως είναι εξευγενισμένο επειδή έχει βράσει) ή τη γήινη νοστιμιά των μανιταριών πλευρώτους ή να το λατρέψεις στην περίπτωση που εκτιμάς τη γεύση τους αλλά να το αφήσεις να περάσει απαρατήρητο ...αποκλείεται μια που η προσωπικότητά του δεν σου το επιτρέπει!! Eξ άλλου είναι ένα πιάτο με ζυμαρικά που, ως γνωστόν, είναι λίγοι αυτοί που δεν τα αγαπούν! Πάμε να το ετοιμάσουμε;;
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
250 γρ. ταλιατέλες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
250 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ.τσ. νερό που βράσαμε τις χυλοπίτες
Για το γαρνίρισμα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο & πεκορίνο τριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε από το νερό και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό βάζουμε μέσα τις δύο σκελίδες του σκόρδου με τις φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά.
Μετά, τις βγάζουμε από το νερό και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τα κομμένα μανιτάρια.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά. 
Ύστερα, προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και αφήνουμε τα μανιτάρια να βράσουν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά έως ότου το νερό εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 3 λεπτά (περίπου) μέχρι να πήξει λίγο.
Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.
Την ώρα που θα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και λίγο πεκορίνο.
 
Tante Kiki
19 Comments
No