Γιορτινό dip παντζαριού με κατίκι


Γιορτινό dip παντζαριού με κατίκι

Καλημέρα από τη χειμωνιάτικη Θεσσαλονίκη! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέρνουν μαζί τους αγάπη, ελπίδα, χαρά αλλά και οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Τραπεζώματα και μεζεδάκια, λιχουδιές αλμυρές και γλυκές! Θα μου πείτε ...μόνον αυτά φέρνουν τα Χριστούγεννα;; Κι εγώ θα πω ...πως όχι δεν φέρνουν μόνον αυτά αλλά για τα υπόλοιπα έχουμε ήδη πει ενώ για το απλό και νοστιμότατο μεζεδάκι που ετοίμασα σήμερα και θα σας προτείνω για το γιορτινό τραπέζι δεν έχουμε μιλήσει! 

Γιορτινό dip παντζαριού με κατίκι

Ποιά είναι το χρώματα των Χριστουγέννων; Το κόκκινο και το πράσινο φυσικά! Και να το κόκκινο στο σημερινό μας μεζεδάκι με το αγαπημένο παντζάρι! Παντζάρι μαζί με κατίκι και καρύδια... πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός;; Ελληνική γεύση και χειμωνιάτικη νοστιμιά μας δίνουν ένα υπέροχο και ορεκτικό dip για να ντιπάρουμε κριτσίνια κάθε είδους. Αν πάλι μας αρέσει τρελλά το κουκουνάρι... μπορούμε άνετα να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο με ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα!  'Οσο για το πράσινο... μερικά φυλλαράκια πικάντικης, μικρούλικης ρόκας και ...ιδού και το πράσινο στο ...πιάτο μας. 'Ηρθαν τα Χριστούγεννα λοιπόν!!! :)
Φτιάχνουμε μπρουσκέτες με απλό ψωμάκι ωμό ή φρυγανισμένο, τις αλείφουμε με το κατακόκκινο dip παντζαριού και προσθέτουμε 1-2 φυλλαράκια ρόκας. Φοβερό ορεκτικό! Υπέροχο και σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση! Το μεγαλείο της απλότητας στον μπουφέ ή το τραπέζι μας!!!

Γιορτινό dip παντζαριού με κατίκι

ΥΛΙΚΑ 

Για το dip
  • 200 γρ. παντζάρια (βρασμένα ή από βάζο)
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 40 γρ. καρύδια (ή 30 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο)
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. λευκό ξίδι βαλσαμικό
  • 1 πρέζα σκόρδο
Για τις μπρουσκέτες
  • Φέτες ψωμιού ολόκληρες ή κομμένες σε κομμάτια μακρόστενα
  • Μερικά φύλλα baby ρόκα
Γιορτινό dip παντζαριού με κατίκι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε το dip
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα δουλεύουμε έως ότου πολτοποιηθούν και γίνουν σαν αλοιφή.
  2. Βάζουμε το dip σε μπολ και το σερβίρουμε με κριτσίνια.
Ετοιμάζουμε τις μπρουσκέτες
  1. Ετοιμάζουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
  2. Τις αλείφουμε με το dip του παντζαριού και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα από ρόκα.
Γιορτινό dip παντζαριού με κατίκι
Tante Kiki
18 Comments
No