Μια νέα αγάπη μαζί με τις παλιές...


Καλημέρα σας! Κι έφτασε η μέρα να σας εξηγήσω, επίσημα πια, τον λόγο που τις τελευταίες εβδομάδες αργώ να απαντήσω στα σχόλια, αργώ να σας επισκεφθώ (και ζητώ συγγνώμην από όλες τις αγαπημένες μου φίλες και bloggers) και γενικά έχω χαθεί από την μπλογκογειτονιά!
Μια και σήμερα ...λένε στον στρατό! Μια και σήμερα λέω κι εγώ!! Ακόμη μία μέρα κι ένα νέο ξεκίνημα θα μπει στη ζωή μου! Ένα νέο ξεκίνημα που ξεπήδησε σχεδόν ...αναρχοαυτόνομα μέσα από μια αναζήτηση, κοντά δύο χρόνων! Μια αναζήτηση που άλλαζε πορεία, κάθε λίγο και λιγάκι, μια αναζήτηση που όταν πρωτογεννήθηκε δεν μπορούσε ούτε να αυτοπροσδιοριστεί, μια αναζήτηση που μεγάλωσε, ανδρώθηκε (όσο κι αν διαφωνώ με τη λέξη), απέκτησε εμπειρία, άλλαξε, ξανάλλαξε και τελικά, έφτασε η στιγμή που ...πήρε σάρκα και οστά!
Η ιδέα για ένα μικρό εργαστήρι, άλλαξε, πάντα στο μυαλό μου, σε  εργαστήρι  με κατάστημα πώλησης και ξανά θεωρητικά έγινε εργαστήρι, κατάστημα και αίθουσα για σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής... κατέληξε όμως σε ένα χώρο σεμιναρίων και δημιουργικών εργαστηρίων! Ζαχαροπλαστική, μαγειρική, χειροτεχνίες, παρουσιάσεις κι άλλα πολλά και θαυμαστά θα συμβούν (ελπίζω και εύχομαι) στην αίθουσα αυτή! Ένας χώρος απλός αλλά φιλόξενος, γεμάτος θετική αύρα που περιμένει αυτούς που θα τον γεμίσουν με τη χαρά και την  όρεξη για δημιουργίες κάθε είδους! Ένας χώρος όπου θα μαθαίνουμε (τελικά αυτή η καθηγήτρια δεν μπορεί να βγει από μέσα μου με τίποτα!!) πολλά και διαφορετικά πράγματα! Ένας χώρος όπου θα δημιουργούμε και θα απολαμβάνουμε δημιουργικές στιγμές σε μια απολύτα φιλική ατμόσφαιρα! Αυτό γεννήθηκε τελικά από δύο χρόνων ...δύσκολη εγκυμοσύνη! Και ναι, το νέο μου μωρό υπάρχει! Μαζί με τα γαλλικά και το food blogging ασχολούμαι πια και με τη διοργάνωση σεμιναρίων και δημιουργικών εργαστηρίων! Τα συναισθήματα έντονα και πολλά, κατακλύζουν νου και καρδιά! Η ελπίδα συγκρούεται πολλές φορές με το φόβο και το ...ασανσέρ της διάθεσης που σας εξομολογήθηκα πριν λίγες μέρες... να είναι στα καλύτερά του! :)
Η αίθουσα "Tante Kiki" θα λειτουργεί σαν ...πολυχώρος για μικρούς και μεγάλους! Πολλά projects είναι, αυτή τη στιγμή, υπό συζήτηση και θα υλοποιηθούν σιγά σιγά. Κάθε τι  παίρνει τη θέση του στο διάβα των ημερών! Εξ άλλου Χριστούγεννα έρχονται! Οι εκπλήξεις είναι απαραίτητες! 
Οι εισηγητές των σεμιναρίων θα είναι πολλοί, με πολλά και διαφορετικά θέματα. Ανάμεσα σ' αυτούς κι εγώ! Με σεμινάρια για μαγειρική και ζαχαροπλαστική και όχι μόνον. Εξάλλου, όλα αυτά δεν είναι παρά ένας τρόπος να μεταδώσεις γνώσεις, πείρα και εμπειρία χρόνων δουλειάς.
Η χαρά μου δεν περιγράφεται! Χαρά αλλά και άγχος και πολλές πολλές στιγμές που θα ήθελα να βλέπω κάπου εκεί στο μέλλον, ένα - δυό χρόνια αργότερα για να δω τί θα γίνεται τότε εκεί κι αν ο κόσμος  δηλαδή όλοι εσείς που τέσσερα χρόνια τώρα με τιμάτε με την παρουσία σας θα έχετε αγκαλιάσει αυτόν τον χώρο κι αυτή την προσπάθεια! Χαρά αλλά και πολύ κούραση που όμως ξεχνιέται όταν βλέπεις ένα κομμάτι από το όνειρό σου... να στέκει εκεί... μπροστά στα μάτια σου!
Ο χώρος βρίσκεται σε μια καταπράσινη συνοικία, στην κεντρική οδό των Πεύκων, στη Λεωφόρο Παπανικολάου 150, στο εμπορικό κέντρο "Αγία Κυριακή". Η πρόσβαση σ' αυτόν είναι πανεύκολη. Από την περιφερειακή οδό της πόλης, βγαίνοντας (από ανατολικά και από δυτικά) από την έξοδο για το Νοσοκομείο Παπανικολάου, τα Πεύκα και το Ασβεστοχώρι, βρισκόμαστε αμέσως στην Λεωφόρο Παπανικολάου. Προχωρώντας ίσια συναντάμε το εμπορικό κέντρο. Έχει άνετο χώρο για πάρκινγκ και τη στάση του λεωφορείου μπροστά στο εμπορικό κέντρο.
Επιστρέφω όμως στο παρόν! Ο χώρος "Τante Kiki" εγκαινιάζεται αυτή την εβδομάδα... την Παρασκευή με μια σειρά σεμιναρίων από μια ζαχαροτέχνη που εκτιμώ και θαυμάζω τη δουλειά της! Είμαι σίγουρη ότι, αν όχι όλοι, κάποιοι από σας ήδη την γνωρίζετε από το facebook όπως ξέρω καλά πώς κάποιοι έχετε ήδη δει το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειάς μου.
Η Ελένη Μουστούλα ή αλλιώς "Οι τούρτες της Ελένης" ξεκινούν τον χορό των σεμιναρίων από τις 7/11 μέχρι τις 12/11! Θέμα των σεμιναρίων αυτών οι εναέριες τούρτες αλλά και η τούρτα Barbie. Οι συμμετέχοντες, που είναι πολλοί, θα διδαχθούν από την Ελένη πώς να κάνουν αυτές τις τόσο εντυπωσιακές τούρτες και μάλιστα όχι σαν κέικ αλλά κανονικές τούρτες με παντεσπάνι και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Θα διδαχθούν, επίσης, πως να καλύπτουν με την γνωστή κι αγαπημένη ganache μια τούρτα πριν την καλύψουν με ζαχαρόπαστα. Κι αυτό είναι μόνον η αρχή γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα σεμινάρια με θέμα την τούρτα  και τις τεχνικές της από περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς ζαχαροτέχνες, Έλληνες και ξένους, που όμως διακρίνονται για το ταλέντο τους. Στο χώρο θα γίνουν και σεμινάρια για μπισκότα, γενικότερα για ζαχαρόπαστα αλλά και για το γλάσο που τόσο συμβάλλει στη δημιουργία αυτών των φαγώσιμων "κοσμημάτων". Τα σεμινάρια αυτά θα αφορούν όχι μόνον στους προχωρημένους, στους ζαχαροπλάστες ή στους φοιτητές των σχετικών ΙΕΚ αλλά και στους πιο αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν από πιο κοντά την ζαχαροτεχνία ή αλλιώς καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ζητήσω (μια και πάντα, από τότε που βρέθηκα σ' αυτή την μπλογκογειτονιά, με γεμίσατε με την αγάπη σας) να μου γράψετε θέματα για σεμινάρια και εργαστήρια που θα σας ενδιέφεραν να παρακολουθήσετε. 
Καλή σας μέρα και αύριο με μια γλυκιά συνταγή - κέρασμα για τη νέα μου αρχή! 
Tante Kiki
70 Comments
No