Απλό και νόστιμο... ανοιχτό τοστ με καραμελωμένο μπέικον και κασέρι



Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Είναι μερικές φορές, μέρες ή και εβδομάδες που όλα τρέχουν και όχι απλά τρέχουν όπως συνήθως αλλά τρέχουν ακόμα πιο γρήγορα! Τρέχουν τα γεγονότα και οι υποχρεώσεις, τρέχεις κι εσύ να τις προλάβεις και τελικά πάντα κάτι ξεφεύγει! Και συνήθως, κατά το νόμο του Μέρφυ αυτό που ξεφεύγει είναι αυτό που τις περισσότερες φορές έχει τη ...σημασία του.
Κι αφού το άγχος έχει ξεφύγει κι έχει χτυπήσει κόκκινο κι αφού αυτό που δεν έπρεπε να ξεφύγει ...βρήκε τρόπο και ξέφυγε έρχεσαι εσύ τελευταίος και καταϊδρωμένος και σκέφτεσαι... "Τί να γίνει;;;  Ήταν μοιραίο να ξεφύγει!!!" 
'Όχι τώρα πες μου είναι αυτός θετικός τρόπος αντιμετώπισης ή αρνητικός;; Γιατί εμένα μου κάνει λίγο μοιρολατρικά αρνητικός! Κι έρχεται κι εκείνη η θετική σκέψη που πάντα προσπαθεί να διορθώσει τα ...αδιόρθωτα και ...τσακ... μέσα στο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι σου... "εντάξει, την επόμενη φορά δεν θα ξεφύγει τίποτα!!" Αποτέλεσμα όλων αυτών;;;
Τρέχεις όλη την μέρα κι όταν γυρνάς στο σπίτι με όλα αυτά μέσα στο ...κεφάλι σου να διαπιστώνεις ότι δεν έχεις κάτι να φας... κι όχι μόνον δεν έχεις μαγειρέψει αλλά δεν έχει ψωνίσει και τα απαραίτητα για ένα γεύμα απλό και καθημερινό!!! Εκεί όμως φαίνεται η διαφορά! Εκεί φαίνεται πόσο σε επηρρέασε η, μετά την αποκαρδιωτική σου "επίδοση", θετική σκέψη! Τί κάνεις;
Μένεις με τα φρέσκα τζιαπατάκια που αγόρασες από το φούρνο ή προχωράς αποφασιστικά στο ψυγείο για να μην σου ξεφύγει τίποτα αυτή τη φορά;;; Νομίζω το δεύτερο και τότε... έχεις τουλάχιστον την ικανοποίηση ότι τώρα τα κατάφερες κι ότι θα φας κάτι νοστιμότατο ...έστω και της τελευταίας στιγμής!!!
Και να το αποτέλεσμα της θετικής σκέψης...
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο

1 μικρό ατομικό τζιαπατάκι (ή όποιο άλλο ψωμάκι μας αρέσει)
4 φέτες κασέρι
2 φέτες μπέικον + λίγη καστανή ζάχαρη
1 ντομάτα 
1/2 αγγουράκι
2 αυγά 
1 κ.σ. γιαούρτι
1/3 φλ.τσ. γάλα 
1/3 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη (ή έτοιμη)
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Αλάτι - πιπέρι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.*
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα δύο αυγά με το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το τζιαπατάκι στη μέση.
Αφαιρούμε μια λεπτή φλούδα από την κόρα του και  το τρυπάμε με ένα πηρούνι ή ένα μαχαίρι σε πολλά σημεία (για να απορροφήσει ευκολότερα το υγρό μείγμα των αυγών).
Βάζουμε και τα δύο κομμάτια στο μπολ με τα αυγά.
Τα αφήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν απορροφήσει το μείγμα γυρίζοντάς τα κάθε λίγο πλευρά.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε μέσα τις δύο "αυγόφετες" και τις βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Μόλις δούμε ότι έχουν αρχίσει να παίρνουν ένα καστανόξανθο χρώμα και στην επιφάνειά τους το αυγό έχει ψηθεί τις βγάζουμε από το φούρνο.
Κόβουμε στη μέση τις φέτες από το κασέρι και τοποθετούμε επάνω στην κάθε φέτα 4 κομμάτια.
Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει λιώσει το κασέρι.
Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον, το πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί και να καραμελώσει.
Μόλις οι "αυγόφετες" είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε επάνω το καραμελωμένο μπέικον.
Τις σερβίρουμε ζεστές με κομμένη ντομάτα και αγγούρι ή με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
TIPS 
Εάν δεν θέλουμε να κάνουμε τις αυγόφετες στο φούρνο μπορούμε να τις τηγανίσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ψημένες στο φούρνο είναι πολύ ωραίες και με ψωμί του τοστ για ορεκτικό σε φιλικό ή οικογενειακό τραπέζι.
 Εάν χρησιμοποιήσουμε άλλο ψωμί ελέγχουμε το πόσο γρήγορα απορροφάει το μείγμα για να μην το αφήσουμε και λασπώσει.
 
Tante Kiki
16 Comments
No