Η πολύχρωμη κοτόσουπα με τραχανά του... Βίτα και της Μίνι


" Όλο γεύση και όλο νοστιμιά! Χρώματα κι αρώματα!!" διαφήμιζε την αχνιστή κοτόσουπά της στα  λατρεμένα της μικρά που χοροπηδούσαν γύρω από το τραπέζι φωνάζοντας ..." Ο Βίτα και η Μίνι κυνηγούν μια βιταμίνη!!!" Άντε, ελάτε... καθήστε... μια ζεστή κοτόσουπα γεμάτη χρωματιστές πινελιές είναι ό,τι καλύτερο για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου αλλά και για τα πρώτα κρυώματα και συνάχια... είπε με σταθερά δυνατή φωνή για να τους επιβληθεί και να στρωθούν να φάνε! 
Και κάπου εκεί, ανάμεσα στα χρωματιστά αρώματα που άγγιζαν το νου και την καρδιά, τη μύτη αλλά και την όρεξη, κάπου εκεί ανάμεσα στις γλυκές φωνούλες ταξίδεψε γρήγορα προς τα πίσω... στα νιάτα της! Τότε που άκουγε την αγαπημένη της θεία να λέει στον ξάδερφό της... "πιες αυτό το φλιτζάνι με το ζεστό κοτόζουμο, έτσι όπως είναι με μπόλικο λεμόνι αλλά και ρίγανη ... είναι το καλύτερο γιατρικό για το κρύωμα... πιες το και είναι θαυματουργό... μέχρι αύριο θα είσαι καλά... θα δεις!!" Χαμογέλασε μόνη της γιατί σκέφτηκε... "μα πώς επαναλαμβάνονται εικόνες και μνήμες χαραγμένες στο είναι μας!!". Τότε την αμφισβητούσα και τώρα... τώρα λέω σχεδόν τα ίδια!!! Αλλά τώρα πια το πίστευε... μια πολύχρωμη κοτόσουπα, γεμάτη βιταμίνες από τα λαχανικά, τον κουρκουμά, το κάρυ! Λίγος τραχανάς της γιαγιάς για να γίνει πιο χορταστική και χυλωμένη η εξαίσια σούπα (εξάλλου ήταν ερωτευμένη με τις κοτόσουπες με τραχανά!)! Μια φέτα φρυγανισμένο, ζεστό ψωμί και να ο... παράδεισος της γεύσης στο τραπέζι μας!!! 
Αυτή την παραδεισένια γεύση ήρθα κι εγώ, να μοιραστώ μαζί σας... αν, φυσικά το θέλετε...
ΥΛΙΚΑ 
2 στηθάκια κοτόπουλου 
1 πακέτο ανάμικτα λαχανικά (φασολάκια, καρότο, κόκκινη πιπεριά, πατάτα)
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια κατεψυγμένα
200 γρ. καλαμπόκι
200 γρ. πράσα σε ροδέλες
90 γρ. τραχανά ξινό
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
1/2 κ.γλ. κάρυ
Αλάτι και πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, την πατάτα, το καλαμπόκι και τα ανάμικτα λαχανικά και τα αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το νερό, τον κουρκουμά, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή προς μέτρια φωτιά να βράσει για 30-35 λεπτά.
Εάν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας βράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις το φαγητό αρχίσει και πάλι να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και η σούπα μας είναι έτοιμη.
Σερβρίρουμε ζεστή ή χλιαρή με φρυγανισμένο ψωμί και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
TIPS
* Εάν η σούπα μας πήξει ενώ ακόμη είναι ζεστή ή όταν κρυώσει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.
Tante Kiki
24 Comments
No