Βραδιά σινεφίλ;;; Απαραίτητη η Sauce cheddar... σε σπιτική εκδοχή!!!


Καλή σας μέρα!!! Εχθές ανακάλυψα ότι δεν φαινόταν πουθενά η προχθεσινή μου ανάρτηση... εκείνα τα αγαπημένα palmier με βούτυρο και καστανή ζάχαρη! Απορώ γιατί τα μίσησε τόσο ο blogger κι αν κάποιος έχει την απάντηση ας με βοηθήσει και μένα. Το παραβλέπω προς το παρόν όμως και περνώ στη νέα... άντε να δούμε, μπορεί να του αρέσει περισσότερο!!! -:(
12:10 το μεσημέρι!! Ντριννν (το τηλέφωνο)!!! "Αγάπη μου, εύρηκα!!! --Δηλαδή; -- Βρήκα την ταινία που ψάχναμε δυο εβδομάδες τώρα!! Μου τηλεφώνησαν ότι την έχουν κρατημένη!! --Αλήθεια; Τέλεια!!!! -- Τέλεια, δεν λες τίποτε!! Το βράδυ θα έχουμε προβολή! Ααααα, ετοίμασε και μερικές κρύες μπυρίτσες και κάτι να τσιμπολογήσουμε, εντάξει;;; (Ήμουν σίγουρη... είναι η φυσική κι επόμενη φράση μετά την φράση ..."Έχουμε προβολή!!!" -- Μα τί λες τώρα!!! Ούτε συζήτηση!! Κάτι έχω κατά νου!" Το μάτι μου έπεσε στο συρτάρι με τα φυλλάδι delivery αλλά φαντασιώθηκα την επόμενη φάση... "Καλά, μια food blogger ...έτοιμο φαγητό;;;;" Άντε τώρα να βρεις δικαιολογία και να πεις ότι κι εσύ βαριέσαι μερικές φορές, ότι και η δική σου διάθεση για μαγείρεμα αλλά και για φαγητό έχει πιάσει πάτο!!
Μετά από μια τέτοια συζήτηση τί άλλο;;; Ένα σπιτικό, κινηματογραφικό σνακ που εδώ και πολύ καιρό είχα βάλει στόχο αλλά όλο το ανέβαλα λόγω θερμίδων! Εντάξει σκέφτηκα... ανήκει στην κατηγορία των κλασσικών ανδρών... ξέρετε... ποδόσφαιρο, πίτσες (τα ζυμαρικά ένας από τους εχθρούς εκτός κι αν ανάμεσά τους κυκλοφορεί κάτι σε κρεατικό ή ψαρικό), νάτσος και σάλτσα κατακίτρινη από το cheddar!!! Ναι αυτή η σάλτσα που συνοδεύει τα νάτσος και που εγώ, καιρό τώρα είχα δει τον Α. Πετρετζίκη να την φτιάχνει!!! Τη θυμόμουν καλά... μπεσαμέλ, ψιλοκομμένο cheddar και μουστάρδα! Μια ματιά στο δίκτυο και τρέχοντας στην κουζίνα! 
Εντάξει, το μόνο που κράτησα από τη συνταγή του νεαρού σεφ είναι τα υλικά αν και οι αναλογίες άλλαξαν... δεν πειράζει όμως! 
Έτσι κι αλλιώς έγινε μια νοστιμότατη σάλτσα για να βουτήξουν τα νάτσος που φαγώθηκε όλη χωρίς δεύτερη κουβέντα! Εγώ την έφτιαξα με cheddar "La vache qui rit" κι έγινε καλή αλλά με ένα καλύτερο cheddar που, αν και έψαξα στα μάρκετ της περιοχής, δεν βρήκα ούτε ίχνος!!! Πάντως κι έτσι έγινε ωραία!! Πάμε να τη φτιάξουμε;;
ΥΛΙΚΑ για ένα μπολάκι
25 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μουστάρδα απαλή
170-180 ml γάλα χλιαρό
200 γρ. τυρί cheddar ψιλοκομμένο
Λευκό πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χλιαρό γάλα σταδιακά.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά, προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί και να πάρει μια ή δύο βράσεις η σάλτσα.
Το τελικό μας αποτέλεσμα πρέπει να είναι πηχτό και παχύρρευστο αλλά όχι υπερβολικά.
Σερβίρουμε επάνω σε νάτσος ή κάνουμε βουτιές με τα νάτσος ανά χείρας. 
Συνοδεύουμε προαιρετικά με ντομάτα και πιπεριά ψιλοκομμένη αλλά και με μπέικον.
Tante Kiki
38 Comments
No