Palmier με καστανή ζάχαρη και βούτυρο...


οι μικροσκοπικές vintage γλυκολιχουδιές

Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!! Καφεδάκι πίνουμε χειμώνα καλοκαίρι έτσι δεν είναι;;;; Εεεε, με το καφεδάκι ένα μπισκοτάκι είναι απαραίτητο... δεν συμφωνείτε;;; Μια και είναι καλοκαίρι όμως, μας χρειάζεται ένα μπισκοτάκι που δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται πολύ ώρα ψήσιμο. Εεεεε, λοιπόν, τα palmier, τα μικρά σφολιατένια μπισκοτάκια, με βούτυρο αγελάδος που μοσχοβολάει και λίγη καστανή ζάχαρη που τα γλυκαίνει, γίνονται μικρές, γαλλικές και κομψές γλυκολιχουδιές που απογειώνουν τη γευστική μας απόλαυση! Αναμφίβολα, είναι εθιστικές... ο ουρανίσκος αποζητά τη μια μετά την άλλη κι αν δεν βάλουμε τα δυνατά μας... τότε μπορούν να εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ!! 
Τα σημερινά palmier μοσχοβολούν βούτυρο αλλά μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε και τα palmier κανέλας (θα τα βρείτε ΕΔΩ). Κι αν πάλι θέλουμε, μπορούμε να επιλέξουμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη και ψιλοκομμένα καρύδια ή ακόμα και να φτιάξουμε αλμυρά palmier για στιγμές λιγούρας ή για να συνοδεύσουν μια παγωμένη μπυρίτσα κάποια βραδιά με φίλους στη βεράντα  (σύντομα θα δείτε και μια αλμυρή εκδοχή). Όποια γεύση κι αν τους δώσετε το αποτέλεσμα είναι ένα... γίνονται ακαταμάχητα!! Μπορεί πια να μην εμφανίζονται συχνά στις προθήκες των αρτοζαχαροπλαστείων, όπως την εποχή που μεσουρανούσαν, αλλά αυτό δεν μειώνει τη νοστιμιά τους!
Ελάτε, ανοίξτε το ντουλάπι και βγάλτε την καστανή ζάχαρη! Δυο βήματα πιο πέρα, στο ψυγείο, θα βρείτε το βούτυρο και τη σφολιάτα! Απλώστε και μια αντικολλητική επιφάνεια στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας και σε χρόνο ρεκόρ τα αγαπημένα, vintage palmier θα βρίσκονται στην πιατέλα σας! Δείτε τί συνέβη μόλις ετοιμάστηκαν τα δικά μου!! -:)


ΥΛΙΚΑ
για 30 μπισκοτάκια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 6-7 κ.σ. καστανή ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  2. Επάνω σε αντικολλητική επιφάνεια ή σε αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε η μισή ζάχαρη.
  3. Επάνω στη ζάχαρη απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.
  4. Αλείφουμε την επιφάνειά του με το λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  5. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τυλίγουμε, χωρίς να σφίγγουμε πολύ, τις δύο μεγάλες πλευρές αντικρυστά δηλ. μέχρι να συναντηθούν στο κέντρο.
  6. Με το πινέλο απλώνουμε λίγο βούτυρο στο σημείο που συναντιούνται οι δύο πλευρές και, πολύ προσεκτική πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν οι δύο κύλινδροι ζύμης.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά έτσι ώστε να σφίξει η σφολιάτα και να την κόψουμε πιο εύκολα.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
  9. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τον κύλινδρο της σφολιάτας σε φέτες και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια.
  10. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για να μην μαλακώσουν.
Tante Kiki
10 Comments
No