Παγάκια σοκολάτας για το γάλα


Καλημέρα σας! Σάββατο πρωί και όπως καταλάβατε για μια ακόμα εβδομάδα, για ένα ακόμα Σάββατο θα κάνουμε κάτι γρήγορο, εύκολο, νόστιμο και καλοκαιρινό. Εξ άλλου, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησα μια νέα ενότητα με τον τίτλο "Στα γρήγορα..." που σημαίνει ότι οι συνταγές αυτής της ενότητας θα είναι όχι απλά εύκολες αλλά θα απαιτούν και πολύ λίγο από τον χρόνο μας για να μας δώσουν ένα τελικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας αλλά θα χαρίσει χαρά και στους αγαπημένους μας. Εδώ που τα λέμε, ποιός δεν θέλει κάποιες φορές να παρουσιάσει κάτι νόστιμο αλλά χωρίς να χρειαστεί παρά ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα;
Έτσι, σήμερα σας παρουσιάζω ένα κόλπο, μια πανεύκολη σοκολατοσυνταγούλα, που βρήκα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Ζάχαρη & Αλεύρι" και που αφορά κυρίως τους μικρούς μας φίλους που λατρεύουν τη σοκολάτα. Μια συνταγούλα καλοκαιρινή για να έχουμε σοκολατένιο γάλα με μια μόνον κίνηση... ανοίγοντας την κατάψυξη και βγάζοντας ένα ή περισσότερα παγάκια που τα ρίχνουμε στο γάλα. Σε δύο λεπτά το κάτασπρο γάλα έχει μετατραπεί σε σοκολατένιο και φυσικά... έχει εξαφανιστεί από το ποτήρι μια και τα παιδιά θα το λατρέψουν! Στις δικές μας μικρές κυρίες το πείραμα πέτυχε και η μικρή μας Βασιλική βιαζόταν να ...βυθίσει τα παγάκια στο γάλα της εν αντιθέσει με την φλεγματική και υπομονετική, μεγάλη μας Ιωάννα που συνέβαλε αποτελεσματική στην παρουσίαση και τη φωτογράφιση των παγωμένων σοκολατολιχουδιών! :))
Εξάλλου, Σαββατοκύριακο και ζέστη προϋποθέτουν για ένα κρύο γάλα για τους μικρούς. Κι όσο για τα μεγαλύτερα... παιδιά, αν θέλουν μια λιχουδιά, μπορούν να το προσθέσουν σε ένα φλιτζάνι καφέ... ακόμη και σε φραπέ ταιριάζει υπέροχα! :)
ΥΛΙΚΑ για  18-20 παγάκια
50 γρ. κουβερτούρα
250 ml γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν χωρίς να βράσουν.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και την αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει.
Ανακατεύουμε και πάλι για να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Γεμίζουμε παγοθήκες και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
Μετά, βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Τα προσθέτουμε σε χλιαρό ή κρύο γάλα, σε καφέ ή σε smoothie.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!! 

Tante Kiki
27 Comments
No