Παγωτάαααα!!!! Εδώ τα καλά παγωτάαααα!!!!


Καλή σας μέρα και καλή Κυριακή!! Με τον ήλιο να λάμπει, τη θάλασσα να είναι καταγάλανη και γεμάτη κόσμο που δροσίζεται, το θερμόμετρο να έχει ανέβει στα ύψη τί άλλο να σκεφτεί κανείς πέρα από ...παγωτό! Αυτή την καταπληκτική δροσιά, με τις χίλιες γεύσεις και την υπέρτατη νοστιμιά που, από τότε που "γεννήθηκε" είναι το σύμβολο του καλοκαιριού! 
Κάποτε, τέτοια εποχή μετρούσαμε παγωτά, τα παγωτά που τρώγαμε... θυμάμαι... τον ανελέητο αγώνα για να κερδίσουμε, τον αγώνα να πείσουμε τους δικούς μας να φάμε πάνω από ένα παγωτό κάθε μέρα προκειμένου να αναδειχθούμε νικητές σε μια κούρσα που το τέλος της βρισκόταν κάπου στις αρχές Σεπτεμβρίου μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!! Και κάπου εκεί, γινόταν ο πραγματικός απολογισμός του καλοκαιριού και το βραβείο του μεγάλου νικητή... η απλή ικανοποίηση της νίκης και τίποτε άλλο!! Ανιδιοτελής αγώνας μόνο για το prestige, το κύρος του τίτλου!! Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε καλά τί λέω γιατί  έχετε κι εσείς ανάλογες αναμνήσεις. Τί λέτε θέλετε να τις μοιραστείτε εδώ παρακάτω στα σχόλια;;;
Τα παγωτά, λοιπόν, σ' όλο τους το μεγαλείο (αν και πια... αρκετός κόσμος, ανάμεσα σ' αυτούς κι εγώ τα καταναλώνουν όλο το χρόνο) και σήμερα θα σας προτείνω μερικές συνταγές για παγωτά με ή χωρίς παγωτομηχανή, γιατί καλά τα έτοιμα παγωτά αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή από πού τα αγοράζουμε γιατί είναι ευαίσθητα στη συντήρηση και με τί υλικά είναι φτιαγμένα. Τα σπιτικά παγωτά από την άλλη, και κυρίως αυτά που είναι φτιαγμένα με παγωτομηχανή αλλά και τα άλλα αν τους δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή, γνωρίζουμε με τί υλικά είναι φτιαγμένα και κυρίως γνωρίζουμε τη σωστή συντηρήσή τους... άρα είναι ιδανικά για επιδόρπιο μικρών και μεγάλων. 
Ας δούμε όμως μερικές συνταγές για παγωτά κλασσικά ή λιγότερο κλασσικά αλλά όλα με μια μοναδική νοστιμιά...
Παγωτό μερέντα με μπισκότα Oreo (το εθιστικό)
Καλή Κυριακή να έχετε και μιαν όμορφη και  νόστιμη εβδομάδα να έχετε από αύριο!! 

Tante Kiki
27 Comments
No