Τηγανόπιτα με γιαούρτι και τα γενέθλια της Βασιλικής


Καλημέρα!!! Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην λατρεμένη μας Βασιλικούλα!! Να είναι πάντα γερή, τυχερή, ευτυχισμένη, η μικρούλα μας, και η ζωή της να είναι γεμάτη αγάπη!!!
Επιτέλους ξανά εδώ... βόλτα στην μπλογκογειτονιά! Ναι, το έκανα κι αυτό!! Τρείς μέρες έχω να περιδιαβώ τα σοκάκια της! :) Βέβαια, είχε αιτία όλο αυτό... και μάλιστα αξιοσημείωτη! Ο λόγος ήταν τα γενέθλια της μικρής μας Βασιλικούλας που, εκτός από τρεις μέρες εκτός "μπλογκοσπιτακίου" μου κόστισαν και τις φωτογραφίες από τη διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης τηγανόπιτας, η οποία ουδεμία σχέση είχε και ουδεμία ευθύνη έφερε για ό,τι έκανα επάνω στη βιασύνη μου!!! :)
Πριν μερικές μέρες έφτιαξα αυτή την υπέροχη τηγανόπιτα από το προτελευταίο τεύχος του περιοδικού "Γαστρονόμος". Μια πίτα τόσο εύκολη όσο και γρήγορη! Μια πίτα της στιγμής, η οποία εκτός από νόστιμη ήταν και πολύ φωτογενής μια και οι φωτογραφίες από τη διαδικασία ήταν πράγματι υπέροχες!!!! Δεν χρειάζεται όμως μόνον να είσαι φωτογενής αλλά πρέπει να έχεις και τύχη... ειδικά όταν εγώ έχω τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου και φωτογραφίζω τα γενέθλια των κοριτσιών μας!!! Η μόνη φορά που δεν κατέβασα το ίδιο βράδυ τις φωτογραφίες ενός φαγητού ήταν η συγκεκριμένη!! Γιατί;; Ούτε κι εγώ ξέρω!!! Δεν το έκανα πάντως!! Επίσης, η μόνη φορά που γέμισε η κάρτα της φωτογραφικής μηχανής ήταν εχθές!!!! Έτσι, πάνω στον οίστρο της φωτογράφισης των κοριτσιών που γελούσαν και χόρευαν με την παρέα τους, των ελάχιστων φωτογραφιών που έβγαλα την τούρτα (πάει κι αυτή... χάλια φωτογραφίες!!!) και των βίντεο που τραβούσα, γέμισε η κάρτα κι εγώ άρχισα να σβήνω παλιές φωτογραφίες απ' ευθείας από τη μηχανή!!!! Και ναι, τις είδα τις φωτογραφίες της τηγανόπιτας ... αλλά με επηρέασε ο θεός της αμνησίας και τις έσβησα!!!!! Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, για την επόμενη φορά που θα την φτιάξω και θα είναι πολύ σύντομα γιατί είναι υπέροχη!!!
ΥΛΙΚΑ για τηγάνι 26-30 εκ.
100 γρ. καλαμποκάλευρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
120 ml γάλα
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη (η αρχική συνταγή είχε ανθότυρο)
1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους (ή ντοματίνια κομμένα στη μέση)
6 φέτες λιαστής ντομάτας σε κομμάτια
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. σουσάμι
5 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα δύο άλευρα, το γιαούρτι, το γάλα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι με το σύρμα ή με ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τον άνηθο, το δυόσμ και το μισό σουσάμι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τους κύβους της φρέσκιας ντομάτας.
Ο χυλός θα πρέπει να είναι πηχτός, οπότε αν χρειάζεται στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο γάλα για να έχουμε τον χυλό που θέλουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
Αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα από τη μια πλευρά και μετά αδειάζουμε την πίτα μας σε μια πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και αφήνουμε την τηγανόπιτα να τηγανιστεί κι από την άλλη πλευρά.
Απολαμβάνουμε χλιαρή (και κρύα από το ψυγείο είναι εξίσου καταπληκτική) με μια πράσινη σαλάτα.
Και να και η τούρτα της μικρής μας Βασιλικής που της την φυλάγαμε για έκπληξη και είχε το αγαπημένο της θέμα... η Πέππα το γουρουνάκι, το πάρτυ γενεθλίων της ... η Πέππα όσο κι αν δεν φαίνεται καλά, είναι μέσα στο καλάθι του αερόστατου!! :)) Όσο για τις γεύσεις η μία τούρτα ήταν γεύση ferrero και η άλλη Μερέντα που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!
Tante Kiki
38 Comments
No