Πολυσαλάτα με τόνο και αρωματικό dressing γιαουρτιού


Διαιτητική καλημέρα σήμερα! Τί κάνετε;; Ελπίζω να είστε καλά! Η εποχή το ζητάει, οι ζέστες είναι ο καλύτερος τρόπος για μένα να αποφασίσω να φιλοξενώ στο τραπέζι μου πολύ συχνά σαλάτες! Όχι δεν εννοώ σαν συνοδευτικό του κυρίως πιάτου... αυτό εξάλλου είναι συνηθισμένο ή μάλλον η καθημερινότητα...
τραπέζι χωρίς σαλάτα δεν γίνεται!! Μόλις όμως πιάσουν οι ζέστες η σαλάτα σαν κανονικό γεύμα είναι αυτή που αποζητώ όλο και πιο συχνά! Μα όλα αυτά τα λαχανικά της ευλογημένης γης μας, με τα υπέροχα χρώματα, το καταπληκτικό άρωμα και την όλο μεστότητα γεύση τους με ...προκαλούν! Κι επειτα, δεν είναι αλήθεια ότι οι πολυσαλάτες αυτές είναι ένας πανεύκολος τρόπος να κάνεις λίγο ...διατροφή, έτσι ...για να φύγουν μερικά κιλάκια στο άψε-σβήσε και χωρίς πείνα αλλά με πολύ νοστιμιά; Ειδικά αυτό τον καιρό... νομίζω ότι μπήκα στη σαλατοφάση για τα καλά!!! Λίγο οι πρώτες ζέστες (όοοοχι δεν διαμαρτύρομαι καθόλου!), λίγο τα τελευταία μαθήματα και η έλλειψη χρόνου με τις πολλές διορθώσεις (λόγω διαφόρων εξετάσεων των παιδιών) έχω... επιτεθεί στις σαλάτες!! Μήπως τεμπέλιασα; Μήπως βαρέθηκα να τρώω; Μήπως να αλλάξω κουζίνα; Όχι, τίποτα απ' όλα αυτά... απλά είναι η εποχή των λαχανικών και μάλιστα των πολλών λαχανικών... άρα και των σαλατογευμάτων!!! Γιούπιιιιιι!!!!
Η σημερινή μας σαλάτα είναι πανεύκολη... μαρούλι (ευτυχώς υπάρχει ακόμα παντού!), ρόκα από τον κήπο, καλαμπόκι (τρελλαίνομαι...ίσως και περισσότερο από τις ...κότες!!!), τα αγαπημένα ντοματίνια, 3-4 ελιές και ...τόνο (εποχή για θάλασσα όσο κι αν δεν είναι το καλύτερό μου... όχι η θάλασσα ...τα ψάρια!)
Κι όλα αυτά, περιχυμένα με ένα ολόδροσο και αρωματικό dressing γιαουρτιού με μπόλικο άνηθο γιατί γιαούρτι και καλοκαίρι πάνε χέρι χέρι!  
Μαγεία και μάλιστα διπλή μαγεία μια και έχει λίγες θερμίδες! Επιλέγουμε τις ποσότητες που θέλουμε και πάμε να δούμε... τί κάνουμε!
ΥΛΙΚΑ για 1 μπολ
4-5 φύλλα μαρούλι
10 φύλλα ρόκα
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 χαρτάκι τόνο σε νερό ή λάδι
4-5 ελιές
5-6 bake rolls (προαιρετικά)
Για το dressing
3 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
χυμό από 1 1/2 μοσχολέμονο (lime)
1 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά) 
λίγο αλάτι
λίγο νερό για να αραιώσουμε το γιαούρτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Γεμίζουμε με το μαρούλι το μπολ μας. 
Τοποθετούμε το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, τον τόνο, τις ελιές επάνω στο μαρούλι με το συνδυασμό που μας αρέσει.
Στο κέντρο βάζουμε τα bake rolls.
Ετοιμάζουμε το dressing
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το μηλόξιδο, το χυμό του μοσχολέμονου και το ελαιόλαδο.
Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τον άνηθο και λίγο νεράκι για να έχουμε το dressing όσο αραιό θέλουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις τη δροσερή νοστιμιά της! 
Tante Kiki
21 Comments
No