Σοκολατένια μαρμελάδα φράουλας... η χαρά της γεύσης!


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!! Τί λέτε...ξεκινάμε γλυκά την εβδομάδα;;; Για σήμερα σας έχω μια φραουλοσοκολατονοστιμιά άνευ προηγουμένου! Μια περιπέτεια στη χώρα της Φραουλίτσας (την ξέρετε την μικρή αγαπημένη των παιδιών, με το καπέλο με σήμα τη φράουλα;;). 
Πριν μερικές μέρες διαβάζαμε τα σχετικά βιβλία με την μικρή μας Βασιλικούλα! Ανάμεσα σε όλες τις ιστορίες με την ίδια, γλυκιά ηρωίδα, το ζουζούνι μας ξεχώρισε μία όπου η Φραουλίτσα έσωσε την μικρή της αδελφή Μηλίτσα που έπεσε στο ποτάμι της σοκολάτας που, επιπλέον, είχε και τρικυμία! :)
Στο τέλος της ιστορίας, λοιπόν, η μικρή ήθελε φράουλες και σοκολάτα! Άντε τώρα να της εξηγήσεις ότι σοκολάτα μεν υπήρχε, φράουλες όμως δεν υπήρχαν γιατί είχαν τελειώσει και η νέα προμήθεια καθυστέρησε για λίγες ώρες!!!! Απαιτητική πελάτις η μικρή μας... όχι αστεία!!!
Κι επειδή, όπου υπάρχει ένα απαιτητικό πιτσιρίκι (ιδιαιτέρως λιγόφαγο και με λίγα κιλά) υπάρχει και μια μαμά, μια γιαγιά ή μια θεία που τρέχει να "εκτελέσει εντολές" προκειμένου να ...φάει, η λύση εμφανίστηκε σε ένα μικρό "συννεφάκι" πάνω από τη θεία (έτσι είναι όπου πάει η έμπνευση!!)!! χαχαχαχα
Ένα βάζο με μαρμελάδα φράουλα με φρουκτόζη (θα βρείτε τη συνταγή ΕΔΩ) που είχε απομείνει στο ντουλάπι από τον Απρίλιο, θυσιάστηκε, βγήκε από το βάζο και ξαναπήρε θέση μέσα στην κατσαρόλα μαζί με 50 γρ. κουβερτούρα.
Η σιγανή φωτιά ζέστανε την μαρμελάδα κι αυτή, με τη σειρά της, έλιωσε την κουβερτούρα.
Η θεία Κική ανακάτεψε καλά και αφού το μείγμα ομογενοποιήθηκε, μπήκε και πάλι στο βάζο προς τέρψιν δύο μικρών ουρανίσκων που την δοκίμασαν αμέσως επάνω στο αγαπημένο τους ψωμάκι! Ευτυχία γαστρονομικής φύσεως για τις μικρές ...χαράς ευαγγέλια για τη θεία και όχι μόνον!!!
Μια μαρμελάδα με το συνδυασμό δύο πολύ αγαπημένων γεύσεων... φράουλας και μαρμελάδας! Δυο μοναδικές γεύσεις που δημιουργούν μια νέα, πλούσια, φρουτοσοκολατένια. Μια εύκολη παρασκευή που μπορούμε να την κάνουμε από την αρχή  ή να την χρησιμοποιήσουμε σαν παραλλαγή γεύσης και σαν ανακύκλωση μιας μαρμελάδας φράουλας που έχουμε βαρεθεί! Τί κι αν δεν υπάρχουν μικρά στοματάκια στο σπίτι για να την αποζητούν; Υπάρχουν κι αυτά τα ...μεγαλύτερα που, επίσης, την ευχαριστιούνται στο έπακρο! Έτσι κι αλλιώς γίνεται με τόσους τρόπους... με σπιτική μαρμελάδα, με αγοραστή μαρμελάδα, με μαρμελάδα με φρουκτόζη ή με ζάχαρη.
Προσοχή όμως σε ένα σημείο... ας μην βάλουμε περισσότερη κουβερτούρα γιατί η έντονη προσωπικότητα της κουβερτούρας θα κυριαρχήσει και η φινετσάτη και διακριτική παρουσία της φράουλας θα εξαφανιστεί και δεν το αξίζει!!! :)
ΥΛΙΚΑ
400-450 γρ. μαρμελάδα φράουλα (με φρουκτόζη θα βρείτε ΕΔΩ)
40-50 γρ. κουβερτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την μαρμελαδα φράουλα σε μικρή κατσαρόλα, την ζεσταίνουμε και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα σε κομμάτια.
Περιμένουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα μέχρι να ομογενοποιηθεί και η νέα μας σοκολατοφραουλένια μαρμελάδα είναι έτοιμη!
Έτσι όπως είναι ζεστή γεμίζουμε ένα ζεστό, αποστειρωμένο βάζο (όχι αυτό που αδειάσαμε εκτός εάν το πλέναμε και το αποστειρώσαμε ξανά ή τουλάχιστον το ζεματίσαμε εάν πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως η μαρμελάδα. ).
Εάν ζεματίσαμε απλά το βάζο αλλά και μετά το άνοιγμα, διατηρούμε το βάζο στο ψυγείο.
TIPS: 
* Εάν δεν έχουμε φτιάξει μαρμελάδα φράουλα ή εάν θέλουμε αυτή την μαρμελάδα έτοιμη σε 10 λεπτά, δεν έχουμε παρά να αγοράσουμε ένα βάζο από την αγαπημένη μας μαρμελάδα φράουλα και να την φτιάξουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
* Είναι σημαντικό  να μην βάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα κουβερτούρας εάν δεν θέλουμε η γεύση της να "καλύψει" την λεπτή γεύση και το άρωμα της φράουλας. 
Καλή εβδομάδα σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και καλή σας μέρα!!! :))
Tante Kiki
28 Comments
No