Τραγανά γκοφρετίνια σοκολάτας με κόκκους ρυζιού... οι πιο απλές σοκολατομπουκιές!!


Βραχάκια σοκολάτας με κόκκους ρυζιού... οι πιο απλές σοκολατομπουκιές!!
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!! Μια γλυκιά και νόστιμη, καλοκαιρινή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!!
Ένα βροχερό Σαββατοκύριακο πέρασε και αν και φτάσαμε στα μέσα του Ιούνη ο καιρός δεν λέει να μας κάνει τη χάρη! Εμείς όμως συνεχίζουμε γιατί έτσι πρέπει! Θα μου πείτε τί πρέπει;; Μα να φροντίζουμε τη γραμμή και την υγεία μας κι αυτό όχι  μόνον τώρα το καλοκαίρι που το μαγιώ στρογγυλοκάθεται ...απειλητικά απέναντί μας και οι ξαπλώστρες στην παραλία αρχίζουμε να γεμίζουν με καλογραμμένα κορμιά αλλά και το χειμώνα!! Ας μείνουμε όμως στο καλοκαίρι. 
Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων... αυτοί που είναι αμετανόητοι σοκολατομανείς και καταβροχθίζουν σοκολάτα με την ίδια "ευδαιμονία" ανεξάρτητα την εποχή κι αυτοί που θεωρούν (τί κρίμα!!) τη σοκολάτα χειμωνιάτικο γλυκό ή μάλλον υλικό για γλυκά! Συγγνώμην αλλά εγώ συμφωνώ με τους πρώτους!!! Θέλω σοκολάτα σε κάθε εποχή!! Ναι, τον χειμώνα τη θέλω με περισσότερα μπαχαρικά... κανέλα, καρδάμωμο, πορτοκάλι. Το καλοκαίρι πάλι την προτιμώ δροσερή σαν μια υπέροχη γρανίτα (σε μερικές μέρες θα σας κεράσω σοκολατένια γρανίτα), σαν παγωτό, σαν ζελέ. Κάθε εποχή όμως, αδιάκριτα, λατρεύω εκείνες τις μικρές νοστιμιές, τις τυλιγμένες σε ασημένιο ή χρυσό χαρτάκι που τις ξετυλίγεις άλλοτε με περισσή βιάση κι άλλοτε πιο ...βαριεστημένα. Φαντάζομαι μαντέψατε ποιές λιχουδιές εννοώ! Εκείνα τα μικρά κερασματάκια... που τα κάνεις μια ή, το πολύ... δύο μπουκίτσες κι ευφραίνεται ουρανίσκος, ψυχή και νους, εκείνα που πηγαινοέρχονται σε γιορτές μέσα σε κρυστάλλινα μπολ! Από τα κερασματάκια αυτά το πιο αγαπημένο μου πάντα είναι τα γκοφρετίνια και ειδικά αυτά με την πικρή κουβερτούρα. Απλά, όσο δεν πάει άλλο, νόστιμα... πιότερο δεν γίνεται αλλά και υγιεινά ή τουλάχιστον χωρίς περιττά λιπαρά και θερμίδες!
Κάποια τέτοια μικρά γκοφρετίνια σκαρφίστηκα πριν μερικές μέρες, θέλοντας να φτιάξω ένα μικρό δωράκι! Ένα καλοκαιρινό δωράκι με λίγες θερμίδες αλλά πολλή γεύση, μόνον που τα φύλλα γκοφρέτας αντικαταστάθηκαν από τραγανούς κόκκους ρυζιού!
Και μια που έκανα αρκετά... ένα σας λέω... όποιος τα δοκίμασε ...ξετρελλάθηκε!! Πάμε να τα φτιάξουμε; Μια ή δύο δόσεις μικρούλικα γκοφρετίνια, τυλιγμένα με λίγο ασημόχαρτο (αλουμινόχαρτο) και φυλαγμένα σε βάζο στο ψυγείο είναι ό,τι καλύτερο για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες αλλά και για μια σοκολατοαπόλαυση χωρίς ενοχές! Πάμε να τα φτιάξουμε;;

Βραχάκια σοκολάτας με κόκκους ρυζιού... οι πιο απλές σοκολατομπουκιές!!

ΥΛΙΚΑ για 16 -17 μικρά γκοφρετίνια
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 40 γρ. κόκκους ρυζιού
  • 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά) για τη διακόσμηση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, βάζοντας το μπολ με την κουβερτούρα, επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.  Προσοχή: Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό.
  1. Προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα τους κόκκους ρυζιού και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά για να μην σπάσουν (οι κόκκοι).
  2. Παίρνουμε μικρές κουταλιές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Δίνουμε στις μπουκιές το σχήμα που θέλουμε και τις αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθούν.
  4. Ύστερα, τις πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης (ή άλλο ξηρό καρπό) και τις βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Όταν οι μπουκίτσες-γκοφρετίνια παγώσουν και είναι έτοιμες, τις τυλίγουμε σε λίγο ασημόχαρτο ή αλουμινόχαρτο και τις απολαμβάνουμε!
  6. Τα διατηρούμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο.
Βραχάκια σοκολάτας με κόκκους ρυζιού... οι πιο απλές σοκολατομπουκιές!!

Tante Kiki
37 Comments
No