Ανοιξιάτικα cupcakes της ανακύκλωσης ή yellow velvet cupcakes


Σας περίσσεψαν κρόκοι αυγών και δεν ξέρετε τί να τους κάνετε;;; Το ίδιο και σε μένα όταν έφτιαξα τα τριανταφυλλάκια μαρέγκας που είδατε στο χθεσινό ποστ.
Κι επειδή καιρό είχα να κάνω κεκάκια σκέφτηκα να αξιοποιήσω έτσι τους κρόκους! Ένα αυγό ισοδυναμεί με δύο κρόκους... οπότε τί πιο απλό από ένα κεκάκι με δύο κρόκους, χυμό πορτοκαλιού και λίγο καλαμποκάλευρο για να γίνει πιο κίτρινο απ' ότι συνήθως (πλάκα δεν έχει το... natural yellow velvet;;), λίγο ηλιέλαιο για να μείνει ελαφρά υγρό μέσα αλλά και βούτυρο για να μοσχοβολάει! 
Κι επειδή το... πείραμα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου (με αδερφή χημικό τί περιμένετε;;;) σκέφτηκα να βάλω όλα τα υλικά μαζί και να τα χτυπήσω μέχρι να κάνει φούσκες το μείγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο!!! 
Το αποτέλεσμα;; Μικρά, αφράτα, κατακίτρινα κεκάκια με μια ελαφρά υγρασία στην καρδιά τους. Άλλα τα άφησα σκέτα, άλλα τα στόλισα με ένα κρέμα σαντιγύ με μασκαρπόνε κι άλλα με σαντιγύ-μασκαρπόνε-σοκολάτα. Καθένα με τη χάρη του και τη νοστιμιά του! Καθένα με τον χαρακτήρα του! Δοκιμάστε τα και δεν θα σας απογοητεύσουν! 
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και πειραματιστείτε!! Πειραματιστείτε με τα υλικά, με τα αρώματα, τις γεύσεις αλλά και τις κρέμες που θα τα στολίσουν!! Αξίζει τον κόπο!! :))
ΥΛΙΚΑ 12 κεκάκια
2 κρόκους
40 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
25 ηλιέλαιο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50 γ. καλαμποκάλευρο, κοσκινισμένο
100 γρ. ζάχαρη άσπρη (ή 150 γρ. καστανή)
40 ml  κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
40 ml χυμό πορτοκαλιού ή νερό χλιαρό
1 κ.γλ. baking powder
2 βανίλιες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Ύστερα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5-6 λεπτά έως ότου δούμε το μίγμα να κάνει φούσκες.
Μοιράζουμε στις θηκούλες για muffins που τις έχουμε "ντύσει" με χαρτάκια ή τις έχουμε αλείψει καλά με βούτυρο και ψήνουμε για 20-22 λεπτά. 
Απολαμβάνουμε σκέτα ή με μια κρέμα φτιαγμένη από 1 μέρος σαντιγύ, 1 μέρος μασκαρπόνε και δύο κουταλιές σιρόπι καραμέλας. Προσθέτουμε και λίγη κουβερτούρα και γίνεται μια σοκολατένια κρέμα! Κι αν πάλι θέλουμε βάζουμε κρέμα κι από πάνω τρίβουμε σε ψίχουλα ένα κεκάκι. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο νόστιμο το κεκάκι!
Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια!! :))
Tante Kiki
29 Comments
No