Χοιρινές παντσέτες με σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο


Καλή σας μέρα!!! Τί καλή δηλαδή;;; Μια μέρα μουντή, γεμάτη σύννεφα, μερικές ψιχάλες από κείνες που χρειάζεται ο ήλιος να είναι στην ψυχή σου για να φωτιστεί κι ο ουρανός! Εντάξει... ας παίζει ο καιρός ...εμάς δεν μας πτοεί!!! Θα ήμαστε καλά γιατί αυτό αποφασίσαμε κι αυτό θα κάνουμε! :)
Παρά τον καιρό που μας πάει κόντρα όμως (επειδή είπα να κάνω μπάνιο το Σαββατοκύριακο ...είμαι σίγουρη...γι αυτό θα βρέχει!!! Εξ άλλου πάντα κάνω τον βροχοποιό... όταν πλένω το αυτοκίνητο... δεν υπάρχει περίπτωση... χαχαχαχα) είναι Πέμπτη σήμερα κι αυτό σημαίνει ότι το Σαββατοκύριακο είναι κοντά! Διήμερο χαλάρωσης από τους καθημερινούς ρυθμούς και απόλαυσης της απλής καθημερινότητας χωρίς ένταση. Γι αυτό το Σαββατοκύριακο θα σας μιλήσω σήμερα  ή καλύτερα για το πιάτο αυτής της Κυριακής. Ένα πιάτο καθημερινό, ταπεινό κι όμως νοστιμότατο! Ένα πιάτο με τη δροσιά του ελληνικότατου γιαουρτιού που, ήδη, έχει κατακτήσει τον κόσμο! Ένα πιάτο με αρωματικά που μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο ριζότο (όπως εδώ), με πατάτες τηγανιτές ή τηγανοψητές αλλά και με ψητά λαχανικά της εποχής. Μια απλή παντσέτα μεταμορφώνεται σε λουκούλειο γεύμα, ψημένη μέσα στη γάστα, μαλακιά τόσο που να λιώνει στο στόμα και αρωματική όσο δεν γίνεται περισσότερο. Η σαλτσούλα με το γιαούρτι, ακόμα κι όταν είναι ζεστή, αφήνει μια επίγευση δροσιάς και η κατακόκκινη πιπεριά από την αγαπημένη Φλώρινα βάζει μια πινελιά γλύκας που χαράζεται στη γευστική μνήμη!
Εύκολη, γρήγορη, ελληνική αλλά και οικονομική η σημερινή πρόταση για το Κυριακάτικο γεύμα. :)
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 
8 χοιρινές παντσέτες 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1/2 κ.γλ. θυμάρι ξερό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Πλένουμε τις παντσέτες και τις τοποθετούμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε επάνω στις παντσέτες τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιχύνουμε μ' αυτό τις παντσέτες.
Καλύπτουμε καλά με ένα ακόμη αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Αφαιρούμε το επάνω αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε τις παντσέτες να ψηθούν για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το φαγητό μας να κάνει μια ωραία κρούστα.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με ένα ωραίο ριζότο λαχανικών και τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.
 
Tante Kiki
15 Comments
No