Ανοιχτό σάντουιτς με ομελέτα, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και πέστο ρόκας


Καλή σας μέρα! Σάββατο σήμερα, έξω έχουν ανοίξει οι καταρράκτες του ουρανού, έχουν στρογγυλοκαθίσει βαριά, μαύρα σύννεφα πάνω απ΄τη γειτονιά μου και απ' ό,τι βλέπω πάνω απ' όλη την πόλη και το μόνο που δεν περνάει από το νου είναι βόλτα στην εξοχή ή στην αγορά!!! Ακόμα μια μέρα "Λονδρέζικη", με κυρίαρχο στοιχείο τη μούχλα και τη μουντάδα. Βέβαια, αν κάποιος θέλει να δει και την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων ...θα θαυμάσει το φύλλωμα των δέντρων αλλά και των φυτών που ...θαρρείς κι αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τις παραξενιές του καιρού. 'Εχει κι αυτό την ομορφιά του!!!

Για σήμερα το βράδυ, λοιπόν, ένα γρήγορο δείπνο μπροστά στην τηλεόραση είναι ό,τι καλύτερο ειδικά αφού ο άστατος καιρό δεν λέει να μας αφήσει να αρχίσουμε να βγαίνουμε έξω συχνά και να απολαμβάνουμε ανοιξιάτικες βραδιές ή τουλάχιστον να καθόμαστε στη βεράντα μας. Παρ' όλα αυτά, δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καλή ταινία, σε λίγη κουβεντούλα με φίλους ή στο σερφάρισμα στο δίκτυο. Για να είναι όμως αυτά πετυχημένα τί χρειαζόμαστε;; Μα φυσικά ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο που θα είναι χορταστικό και νόστιμο αλλά θα "βολεύεται" και σε έναν δίσκο για να το έχουμε δίπλα μας στο γραφείο ή επάνω στα πόδια μας βλέποντας τηλεόραση... θυμάστε τον όρο "cocooning" που αντιπροσώπευε μάλλον το χειμώνα;;; Εεεε, τώρα εξαπλώθηκε και σε άλλες εποχές!!!!
Το σάντουιτς που προτιμώ σε τέτοιες περιπτώσεις ή μάλλον ένα από τα σάντουιτς που προτιμώ είναι και αυτό που θα σας προτείνω σήμερα για ένα ήρεμο Σαββατόβραδο. Χορταστικό, απολαυστικό και πολύ αρωματικό θα σας ικανοποιήσει απόλυτα κι αν συνοδεύεται και από μια κρύα μπυρίτσα ...τότε σας εγγυώμαι ότι θα το επαναλάβετε πολλές πολλές φορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πάμε να το δούμε (έστω και με φωτογραφίες κάτω του μετρίου γιατί αυτή η καταχνιά το μόνο που δεν με βοηθάει είναι να βγάλω καλές φωτό... η διαφορά ενός ερασιτέχνη από έναν επαγγελματία που βγάζει καλές φωτογραφίες και με τέτοιες συνθήκες... μου φαίνεται χρειάζομαι εργαλεία φωτισμού!!).
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο 
1 φέτα ψωμί του τοστ φρυγανισμένη (ή φέτα από χωριάτικο ψωμί)
1 φέτα μορταδέλα (ή το αλλαντικό της αρεσκείας μας)
2 κ.σ. πέστο ρόκας (ΕΔΩ) 
2-3 φέτες ντομάτας
λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια
1 αυγό +1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ για την ομελέτα
Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)  
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το κόρν φλάουρ που το διαλύουμε σε ελάχιστο νερό. 
Βάζουμε την ομελέτα σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένο με ελάχιστο αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο και την τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. 
Φρυγανίζουμε τη φέτα ψωμιού και τοποθετούμε επάνω τη φέτα της μορταδέλας.
Ύστερα, βάζουμε την ομελέτα διπλωμένη σαν κρέπα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το πέστο ρόκας. 
Συνοδεύουμε με μπυρίτσα.
Σας εύχομαι ένα όμορφο και νόστιμο Σαββατοκύριακο!!! :)
Tante Kiki
23 Comments
No