Ρολάκια αρωματικής ζύμης πορτοκαλιού με σοκολατένιο άλειμμα


Ρολάκια αρωματικής ζύμης πορτοκαλιού με σοκολατένιο άλειμμα
Τέλεια μικρά ρολάκια με μια ζύμη με ιδιαίτερο άρωμα πορτοκαλιού και μια γέμιση γεμάτη υγεία, νοστιμιά, σοκολάτα, ταχίνι και πορτοκάλι! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;; Είναι πολύ εύκολο να γίνουν, ακόμα πιο εύκολο να φουσκώσουν και χρειάζονται λίγο ακόμα χρόνο για να ψηθούν και να γίνουν αφράτες πρωινές λιχουδιές.
Ό,τι πρέπει για να τσιμπολογούν κάτι χορταστικό, υγιεινό και χωρίς κούφιες θερμίδες τα βλαστάρια μας και κάτι μικρό για να χορταίνουμε και να ικανοποιούμε τις ξαφνικές λιγούρες χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες τύψεις που δεν είναι φρούτο μια και τουλάχιστον αυτό οφελεί τον οργανισμό.
Μικρά ρολάκια λοιπόν που μπορούν να μπουν στην κατάψυξη σε σακουλίτσα τροφίμων και να βγαίνουν σταδιακά για να μην μπαγιατέψουν ποτέ! Με την πρώτη μπουκιά, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε να απολαύσουμε μιαν απίστευτα αφράτη ζύμη κι όταν φτάσουμε στη γέμιση ...τότε οι αισθήσεις μας ξεσηκώνονται από τη νοστιμιά του ταχινιού με τη σοκολάτα και το πορτοκάλι. 
Μοναδική νοστιμιά που σας την παρουσιάζω ευθύς αμέσως...

Ρολάκια αρωματικής ζύμης πορτοκαλιού με σοκολατένιο άλειμμα
ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αλεύρι κίτρινο για ψωμί (από σκληρό σιτάρι)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ)
  • 150-160 ml χλιαρό νερό 
  • 150 ml χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι (8-9 γρ.) ξηρή μαγιά
  • Για τη γέμιση
  • Άλειμμα σοκολατοταχινιού που θα βρείτε ΕΔΩ

Ρολάκια αρωματικής ζύμης πορτοκαλιού με σοκολατένιο άλειμμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Μέσα στον χλιαρό χυμό διαλύουμε το αλάτι.
  2. Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά πρώτα το σησαμέλαιο και τον χλιαρό χυμό πορτοκαλιού και μετά το νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και το αφήνουμε να φτάσει σε βρασμό.
  5. Έπειτα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την ηλεκτρική εστία και αφού καλύψουμε το μπολ όπου έχουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη, το βάζουμε επάνω.
  6. Σε 20 λεπτά η ζύμη μας έχει φουσκώσει κι εμείς την ...ξεφουσκώνουμε ζυμώνοντάς τη για 1 λεπτό.
  7. Με το μικρό ρολό ζύμης την ανοίγουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο φύλλο και κόβουμε μικρά παραλληλόγραμμα (ή καλύτερα στο μέγεθος που θέλουμε).
  8. Τα αλείφουμε με το άλειμμα σοκολάτας-ταχινιού με χυμό πορτοκάλι και αφού τα τυλίξουμε τα βάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Τα αλείφουμε με λίγο ακόμη σησαμέλαιο και τα βάζουμε να ψηθούν για 20 λεπτά, περίπου ή μέχρι να δούμε ότι πήραν ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
  10. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα τοποθετήσουμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Ρολάκια αρωματικής ζύμης πορτοκαλιού με σοκολατένιο άλειμμα

Tante Kiki
15 Comments
No