Υγρό κέικ ταψιού με εσπρέσσο και φουντούκια



Καφές και μάλιστα εσπρέσσο, φουντούκια και σοκολάτα... φούλ της ενέργειας για τον πρωινό μας καφέ αλλά και φούλ της ενέργειας για τον απογευματινό καφέ! Ελαφρά υγρή υφή και μεστή γεύση... γνωρίζετε κάτι καλύτερο για την αρχή της εβδομάδας;;;; 
Δευτέρα πρωί... δύσκολη μέρα για πολλούς μετά το Σαββατοκύριακο... τσαγκαροδευτέρα την αποκαλούν πολλοί και ...ίσως έχουν κι ένα δίκιο μια που ακόμα στο μυαλό μας κυριαρχούν οι βόλτες του διήμερου! Ίσως... γιατί άλλοι (ανάμεσα σ' αυτούς κι εγώ) έχουν "φορτίσει τις μπαταρίες τους" και πηγαίνουν με κέφι για δουλειά (λέτε να είναι ...πρόβλημα;;;;)!
Προσωπικά, οι καλύτερες μέρες μου είναι η Δευτέρα και η Παρασκευή ...κι ελπίζω να μην παρεξηγηθούν οι υπόλοιπες... μέρες αλλά η αρχή και το τέλος κρύβουν μιαν αναμονή... η κάθε μια τη δική της. Η Δευτέρα την αναμονή μιας εβδομάδας γεμάτη ενέργεια και όρεξη για δουλειά ενώ η Παρασκευή την αναμονή ενός διήμερου ξεκούρασης και ενασχόλησης με τα χόμπυ. 'Όσο, δε, φιάχνει ο καιρός οι μέρες κυλούν πιο εύκολα και το Σαββατοκύριακο ακόμα πιο εύκολα!
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γλυκά την νιόφερτη εβδομάδα, ελπίζοντας για το καλύτερο, με τη θετική σκέψη κυρίαρχη και το χαμόγελο να στολίζει τα πρόσωπά μας.
Αν, δε, φτιάξουμε και το σημερινό κέικ για να το κρύβουμε στο ...ταπεράκι της δουλειάς... εεεεε, τότε είναι σίγουρο ότι θα γεμίζουμε ενέργεια και καλή διάθεση απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά του με μια γουλιά από τον αγαπημένο μας καφέ!
Εγώ θα σας ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και θα σας αφήσω να διαβάσετε τη συνταγούλα με την ησυχία σας για να μπορέσετε να ...οραματιστείτε την κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα σας!! -:))

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
  • 6 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 7 κ.σ. δυνατό εσπρέσσο (ρόφημα)
  • 80 γρ. φουντούκια ψιλοαλεσμένα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (δική μου προσθήκη)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βάζουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι και το χτυπάμε για λίγο στη στη μεσαία ταχύτητα έτσι ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  3. Συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα, ποροσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα φουντούκια.
  4. Σταματώντας το χτύπημα και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτουμε το ξύσμα και τα φουντούκια.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με τον εσπρέσσο.
  6. Ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  7. Βάζουμε σε ταψάκι που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  8. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγο άχνη αλλά και σκέτο είναι υπέροχο!!!
Πηγή: Chef on air, συνταγή της Μ. Κρητικού

Tante Kiki
42 Comments
No