Cupcakes γεμάτα λεμόνι και σταγόνες λευκής σοκολάτας


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Μια νέα εβδομάδα αρχίζει κι ελπίζω να είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες τουλάχιστον ως προς τις ιώσεις. 
Η αδερφούλα μου στην προσπάθεια να καλοπιάσει τον καιρό, να απομακρύνει τους ιούς (η ίωση έχει επεκταθεί σε όλο το τριώροφο, να εξευμενίσει την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, να ικανοποιήσει την ανάγκη  όλων μας για ένα γλυκό δεκατιανό γεμάτο ενέργεια και νοστιμιά με το καφεδάκι μας, να έχει κι ένα ωραίο κολατσιό για τις πιτσιρίκες μας αλλά κι ένα κεκάκι, ίσως ίσως ...σαν ένα είδος ανταμοιβής για τη καλή τους συμπεριφορά (-:)) χρειάζεται κι αυτό πότε πότε) έφτιαξε  μικρά κεκάκια λεμονιού (βασισμένη στη συνταγή για υγρό κέικ πορτοκάλι που θα βρείτε ΕΔΩ) και τους πρόσθεσε σταγόνες λευκής σοκολάτας αλλά και λίγα αμύγδαλα για έξτρα νοστιμιά.
Τα κεκάκια έγιναν μοναδικά και, μπορεί να μην έχω φωτογραφίες από τη διαδικασία λόγω του ότι ήμουν χάλια αλλά σας τα παρουσιάζω έτοιμα για ... γευστική απόλαυση στην απλή τους μορφή ή στην πιο επίσημη, για κέρασμα, με σαντιγύ αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού.
Υπέροχα και στις δύο εκδόσεις τους, αξίζει να τα φτιάξετε γιατί είναι πολύ εύκολα και ιδανικά για να μπουν στην κατάψυξη απ' όπου θα βγαίνουν για να συντροφέψουν το καφεδάκι μας ή να χωθούν στο ταπεράκι του μικρού μαθητή (είναι προτιμότερο σ' αυτή την περίπτωση να μη προσθέσουμε άχνη για δύο λόγους... πρώτον για να μην λερώνεται το ...βλαστάρι μας όταν το απολαμβάνει και δεύτερον είναι αρκετά γλυκό οπότε δεν χάνει από τη νοστιμιά του).
ΥΛΙΚΑ για 12-14 κεκάκια
1/2 φλ.τσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ.τσ. γάλα φρέσκο
2 αυγά
2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα
100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
1 1/2 φλ.τσ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα μίγμα αφράτο και κρεμώδες.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις έχουμε ομογενοποιήσει και πάλι το μίγμα ρίχνουμε εναλλάξ τη φαρίνα με το γάλα.
Τέλος, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και το ξύσμα λεμονιού.
Μοιράζουμε σε χάρτινες θηκούλες που τις έχουμε τοποθετήσεις στις θέσεις της φόρμας και ψήνουμε για 20-22 λεπτά, περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε, πασπαλίσουμε με άχνη ή στολίσουμε με σαντιγύ αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού ή πριν τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για να διατηρηθούν φρεσκότατα για όλη την εβδομάδα!
 Καλή σας εβδομάδα και πάλι! -:))
Tante Kiki
42 Comments
No