Μαλακά μπισκότα με κακάο και ξηρούς καρπούς


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Η εβδομάδα που ξεκινά μας φέρνει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Θα μου πείτε οκ... αυτό είναι το θέμα τώρα;; Όχι, σίγουρα δεν είναι το μείζον θέμα αλλά δεν είναι μια μικρή, έστω, ευκαιρία για να κάνουμε λίγο διαφορετική μια ακόμη καθημερινή μέρα;; Μήπως, τελικά, είναι απλά μια ευκαιρία για να ξεφύγουμε, έστω και ελάχιστα, από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν;;; 
Προς το παρόν, όμως, ας ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με τα νοστιμότατα μπισκότα που έφτιαξε η αδερφούλα μου με κακάο και ξηρούς καρπούς. Το μεγάλο τους μυστικό ...το ξύσμα λεμονιού που τα απογειώνει, στην κυριολεξία!!! Υπέροχα, αφράτα, με όλο το άρωμά τους να ξεχύνεται και να γεμίζει στόμα και νου από την πρώτη κιόλας μπουκιά, τα μπισκότα αυτά είναι μια πραγματική πρόκληση!!!! Όταν γευτείς το πρώτο, σίγουρα, θέλεις και δεύτερο! Κι αν το βουτήξεις στον καφέ, τότε η απόλαυση σε κατακλύζει!!!
Ό,τι καλύτερο για τον καφέ της Δευτέρας αλλά και της Τρίτης και της Τετάρτης... γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί μπισκότων για μια εβδομάδα (αν προλάβουν να μείνουν) και το κυριότερο χαρίζουν απίστευτη ενέργεια σε μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε τα ...αξίζουν!!!!
ΥΛΙΚΑ για 28-30 μεγάλα μπισκότα (2 λαμαρίνες φούρνου) 
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά μεγάλα
2 κ.σ. κακάο 
1 πρέζα αλάτι 
250 γρ. ζάχαρη
130 γρ. ανάμικτους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα) ψιλοθρυμματισμένους για τα μπισκότα
Ξύσμα ενός λεμονιού 
Για το πασπάλισμα
100 γρ. ανάμικτους ξηρούς καρπούς χοντροθρυμματισμένους 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και μόλις το μίγμα γίνει αφράτο προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού και τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.  
Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή αλλά ούτε αραιή.
Εάν είναι σφιχτή προσθέτουμε 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού ή νερό.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά βάζουμε μεγάλες κουταλιές στο ταψί για να κάνουμε cookies.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και βγάζουμε από το φούρνο αφήνοντάς τα να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε.
Διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στον γαμπρό μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τα γενέθλιά του, να τα εκατοστήσει, να είναι πάντα γερός, να τον χαιρόμαστε και να χαίρεται την οικογένειά του.
Να και η τουρτίτσα που του έφτιαξα (...αν και, αυτή τη φορά, εγώ και η ζαχαρόπαστα είχαμε μαλώσει!!!).
Tante Kiki
38 Comments
No