Ξέρετε ότι... 10 μικρά μυστικά για επιτυχία στην κουζίνα


1- Για να προστατευθεί η ζύμη της τάρτας μας από την υγρασία της γέμισης την αλείφουμε, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, με λίγο ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο ή ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη πριν προσθέσουμε τη γέμιση.
Εάν η τάρτα μας είναι σοκολατένια την αλείφουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε τη γέμιση αφού κρυώσει.
😉
2- Για να μυρίζει όμορφα η κουζίνα μας μετά από μαγείρεμα ψαριών, βράσιμο κουνουπιδιού ή λάχανου κ.λ.π. βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ένα ξυλάκι κανέλας, μερικά γαρίφαλα και λίγες φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι ή φτιάχνουμε έναν ωραίο ελληνικό καφέ.
😉
3- Κάποτε η χύτρα ταχύτητας κατηγορήθηκε ότι "μαγειρεύει" άνοστα φαγητά αλλά το μυστικό βρίσκεται αλλού. Είτε μαγειρεύουμε στην χύτρα ταχύτητας είτε μαγειρεύουμε σε απλή κατσαρόλα δυναμώστε τη φωτιά για λίγα λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα έτσι ώστε να "μειωθούν" γρήγορα τα υγρά του φαγητού. Η διαδικασία αυτή κάνει το φαγητό πιο νόστιμο, ελευθερώνει όλο το άρωμά του αλλά και κάνει εκπληκτική τη σάλτσα του. Ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει άλλα 2-3 λεπτά για ένα τέλειο αποτέλεσμα.
😉
4- Εάν χρησιμοποιήσουμε στο ριζότο και τις σούπες ψιλοκομμένο πράσο αντί για κρεμμύδι θα εκπλαγούμε ευχάριστα με τη νοστιμιά τους.
😉
5- Είναι καλό, ειδικά όταν έχουμε καλεσμένους, να ζεσταίνουμε λίγο τα πιάτα και τα μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα της σούπας ή του φαγητού γιατί έτσι το φαγητό διατηρεί για περισσότερη ώρα τη νοστιμιά του.
😉
6- Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών, κρέατος ή κοτόπουλου αντί για νερό σε ριζότο ή ακόμη και μακαρονάδες.
😉
7- Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό, να τον περάσουμε από σουρωτήρι και να γεμίσουμε μ' αυτόν παγοκύστες μιας χρήσεως ή σακουλίτσες τροφίμων που θα κλείσουμε καλά και να τον διατηρήσουμε στην κατάψυξη. Έτσι θα έχουμε έτοιμα παγάκια ζωμού για να ρίχνουμε στα φαγητά μας. 
😉
8- Εάν στη σάλτσα των ζυμαρικών αντί για νερό προσθέσουμε αντίστοιχη ποσότητα από το νερό όπου έχουμε βράσει τα ζυμαρικά η σάλτσα αποκτά μεγαλύτερη νοστιμιά.
😉
9- Εάν έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαγητό δεν έχουμε παρά να βάλουμε να βράσει μαζί και μια πατάτα.
😉
10- Εάν έπεσε περισσότερο πιπέρι στο φαγητό το διορθώνουμε ρίχνοντας λίγο μηλόξιδο.
Καλό σας βράδυ και αύριο πάλι μαζί με συνταγούλα!!!

Tante Kiki
6 Comments
No