Κέικ με καρύδια και goji berries σε χρόνο ρεκόρ


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!! Τρόπος του λέγειν δηλαδή γιατί από το Σάββατο απόγευμα και μετά κάτι συμβαίνει... άλλοι λένε τα ...άστρα (έτσι είναι όταν δεν μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο αλλού μας φταίνε τα ...άστρα!),
κάποιοι υπαινίχθηκαν "μάτι" (μακάρι να το πίστευα θα ήταν πιο εύκολο!!!!) και τέλος εγώ που βρίσκομαι εν μέσω μιας λαίλαπας ...αναποδιάς!!! Ναι, ναι ή που θα βρω καταφύγιο και πάλι στο νόμο του Μέρφυ για να μπορέσω να το αντιμετωπίσω ανάλαφρα ή που θα πω και "μη χειρότερα" ή που θα ...πάρω τα ...βουνά μέχρι ...νεωτέρας!!!! 
Για να καταλάβετε και να μη νομίζετε ότι γκρινιάζω απλά και χωρίς καμμιά αιτία... το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν άκρως παραγωγικό μια και η κόρη μιας ενήλικης μαθήτριάς μου είχε γενέθλια και ήθελε μια τουρτίτσα "France" αλλά και μπισκοτάκια Lalaloopsy! Αυτά έγιναν ταχύτατα και είχαμε χαρές απ' όλους!!! Μετά όμως!!!! Ό,τι έπιανα στα χέρια μου... πάει!!! Έσπασα δύο, παρακαλώ, παντεσπάνια για τούρτα, χάλασα μια κρέμα, ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες σε δύο φαγητά που έφτιαξα και πάει λέγοντας μέχρι που ...σήμερα το πρωί την ώρα που πήγαινα να κάνω την ανάρτηση της Δευτέρας γιατί πρέπει να επανέλθω μετά την Χριστουγεννιάτικη εργασιοκαταιγίδα ...τσούπ!!!! Χάνονται όλες οι φωτογραφίες της μηχανής από τον υπολογιστή!!!!!!! Δεν είμαι και σίγουρη αλλά νομίζω ότι φταίει αυτό το αντίγραφο ασφαλείας του Google+ που ...απήγαγε τις φωτογραφίες μου και κάπου τις πήγε!!! Πάντως λύτρα δεν ζήτησε κι έτσι το εξωπέταξα κι εγώ για να βρω την υγειά μου!!! χαχαχα Το αποκορύφωμα σας λέω!!! Πάει η ανάρτηση, πάνε οι φωτογραφίες και άντε πάλι ... το ξωτικό της αναποδιάς μπροστά μου... πάνω που έλεγα ότι έφυγε  και θα ξεκινήσω γλυκά την εβδομάδα!!! Οκ!! Σταματώ την γκρίνια και αφού ξαναβρήκα τις φωτογραφίες προχωρώ ακάθεκτη να σας φιλέψω ένα νοστιμότατο και πολύ αφράτο κεκάκι γεμάτο υγεία με καρύδια και goji berries! Νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και ακόμα και γι αυτούς που γνωρίζουν την διατροφική αξία των goji berries αλλά δεν αγαπούν τη γεύση τους είναι ό,τι πρέπει γιατί είναι τα καρύδια αυτά που "ακούγονται" δηλαδή νικούν κάθε άλλη γεύση!!!
Πάμε να το δούμε;
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
120 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη καστανή (ή 280 γρ. λευκή κρυσταλλική)
300 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
100 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα
1 βανίλια
1/2 φλ.τσ. καρύδια χονδροσπασμένα
3-4 κ.σ. goji berries αποξηραμένα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα με το γιαούρτι.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και αφήνουμε το μίγμα να χτυπηθεί για λίγο έως ότου αφρατέψει.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα του γιαουρτιού με το γάλα και το αλεύρι.
Τέλος, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα καρύδια και τα goji berries.
Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα καλυμένη με αντικολλητικό χαρτί (αν δεν θέλουμε να την καλύψουμε ολόκληρη καλύπτουμε μόνον τον πάτο και αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή λίγο ηλιέλαιο τα τοιχώματα) και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή έως ότου δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι εάν η λάμα του βγαίνει καθαρή όταν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και το κέικ μας είναι έτοιμο να συντροφέψει τον καφέ, το γάλα ή το τσάι.
Πριν σας αφήσω όμως, να ευχηθώ στη γλυκιά Μελένια ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να είναι πάντα γερή και τυχερή και να έχει καλή πρόοδο αλλά και στη μαμά της να είναι πάντα καλά να τη χαίρεται!!
Να και η τουρτίτσα που μου ζήτησε να της φτιάξω (καθόλου δεν φαίνεται ότι κόλλησαν τη λατρεία για τη Γαλλία και τα γαλλικά) αλλά και τα μπισκοτάκια της με τη Lalaloopsy!!! -:))
Καλή σας μέρα κι ελπίζω να μη σας έχει επισκεφθεί κι εσάς το ξωτικό της αναποδιάς!!! -:)))

Tante Kiki
40 Comments
No