Απόδραση στον Μύλο των Ξωτικών και γνωριμία με την πόλη των Τρικάλων


Ο ποταμός Ληθαίος και η Κεντρική Γέφυρα που ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού


Καλησπέρα σας! Κυριακή σήμερα, με μια ελαφρά μελαγχολία για τις γιορτές που ήρθαν και κοντεύουν να γίνουν ανάμνηση και με τη σκέψη ότι τα Χριστούγεννα ποτέ δεν διαρκούν τόσο όσο να τα ευχαριστηθώ!!! Αν διαρκούσαν άραγε τί θα έλεγα;;; Πάντα όταν κοντεύουν να φύγουν με επισκέπτεται μια ελαφρά μελαγχολική διάθεση. 
Έτσι, λοιπόν, σήμερα σας προτείνω να κάνουμε μαζί μια βόλτα στο ...παραμύθι για να μείνουμε λίγο ακόμα στα Χριστούγεννα και την ονειρική τους ατμόσφαιρα!! Ελάτε να ξαναγίνουμε παιδιά και να επισκεφθούμε μαζί τον Μύλο των Ξωτικών στα όμορφα Τρίκαλα και κάποια άλλη μέρα θα αναρριχηθούμε μαζί στα Μετέωρα μαθαίνοντας λίγη από την ιστορία τους.
Όσο για τις φωτό, μερικές είναι θολές για τον απλούστατο λόγο ότι κάποια "σποράκια" ήταν πολύ ανυπόμονα για να σταματώ λίγο και να βγάζω κανονικές φωτογραφίες ...αφήστε τη γκρίνια και τις "επιπλήξεις" του τύπου... "μα γιατί πάντα τραβάς φωτογραφίες";;;; χαχαχα
Ο Μύλος των Ξωτικών φιλοξενείται στον Μύλο Ματσόπουλου που κατασκευάστηκε το 1884 και σήμερα είναι ιστορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο.
Το εργοστάσιο σοκολάτας που...πνιγόταν στον κόσμο!
Η κατάξανθη Βιολάντα η νεράιδα του Μύλου έβγαινε φωτογραφίες με τα παιδάκια
Κάθε είδους λιχουδιές και καλούδια
Κάποια κάθισε κουρασμένη ενώ κάποια άλλη "χαλβάδιαζε" τη Νουκρέμα!!! -:))
Το πανέμορφο μπισκοτόσπιτο
Βλέποντας από το παράθυρο
Και κλείνουμε το πρώτο μέρος με μια σύντομη επίσκεψη στο Βαρούσι, την παλιά πόλη των Τρικάλων απ' όπου φτάνουμε στην Πύλη του Φρούριου όπου βρίσκεται το παλιό Ρολόι που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τριάντα τρία μέτρα ύψος, πολλά σκαλιά (ευτυχώς στο εσωτερικό του ρολογιού!) αλλά αξίζει τον κόπο και το λαχάνιασμα μια και η θέα από κει πάνω είναι πανέμορφη και χωράει όχι μόνος τις κατακόκκινες στέγες των σπιτιών αλλά και μεγάλο μέρος του Θεσσαλικού κάμπου.
Το φρούριο κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στην αρχαία ακρόπολη της Τρίκκης κατά τον 6ο μ.Χ. αιώνα με τριπλό τείχος. Ανακατασκευάστηκε αργότερα από τους Οθωμανούς, που τον 17ο αιώνα τοποθέτησαν το μεγάλο ρολόι πάνω σε πύργο που συνοδευόταν από μια καμπάνα βάρους 650 κιλών. Το 1936 τοποθετήθηκε άλλο ρολόι από τον τότε δήμαρχο Θεοδοσόπουλο που όμως καταστράφηκε όταν το βομβάρδισαν οι Γερμανοί το 1941. Στο τρίτο διάζωμα του φρουρίου από τον πάτο ενός πηγαδιού, ξεκινάει τούνελ που δίεσχιζε το λόφο του Προφήτη Ηλία και κατέληγε στο δρόμο για την Καλαμπάκα. Στήμερο το Φρούριο φιλοξενεί το υπαίθριο θέατρο του Δήμου Τρικάλων.

Ο κάμπος χωρίς ομίχλη και ...
...με ομίχλη!!!

Καλό σας βράδυ κι αύριο με υγεία!! -:))
Tante Kiki
7 Comments
No