Σοκολατένια μπισκότα


"Μμμμμ! Τέλειο!!" στεκόταν μπροστά στη ζεστή ακόμα ηλεκτρική κουζίνα με το μισάνοιχτο φούρνο απ΄όπου δραπέτευε χαρούμενα μια ελαφρά ζεστασιά. Ένα φλιτζάνι με πολύχρωμα σχέδια γεμάτο αχνιστό καφέ και, παραδίπλα, ένα άλλο μπλε γεμάτο καυτό τσάι! Ό,τι πρέπει για το παγωμένο πρωινό, με το χιόνι να στροβιλίζεται έξω από το παράθυρο και τον δυνατό αέρα να διπλώνει τις τριανταφυλλιές στον κήπο. Πήρε μια βαθιά ανάσα, απολαμβάνοντας το άρωμα που γέμιζε την κουζίνα και σπρώχνοντας προς τα πίσω μια ατίθαση τούφα από τα μαλλιά της... έφερε , ανυπόμονα, το σοκολατένιο μπισκότο στο στόμα! "Μμμμμμ!! Τέλειο!!!" μονολόγησε με μισόκλειστα μάτια. "Υπέροχη γεύση, γεμάτη, καταπληκτική υφή, ούτε σκληρό αλλά ούτε και μαλακό κι αυτές οι σταφίδες ...στέκονται στο στόμα πριν κατρακυλήσουν για να χαρίσουν και στον ουρανίσκο τη νοστιμιά τους! Μμμμ!! Αλλά κι η γεύση του μανταρινιού παίζει κρυφτό με τη σοκολάτα...θα ήθελα κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο!"
Το κινητό που χτύπησε την επανέφερε στην πραγματικότητα! Έσκυψε, έβγαλε από το ταψί τα σοκολατένια μπισκότα και τα τακτοποίησε γρήγορα αλλά με φροντίδα στο λουλουδάτο πιατάκι που βρίσκονταν ανάμεσα στα φλιτζάνια και δίπλα στα ζεστά, τυρένια τοστάκια. Δεν παρέλειψε να ρίξει και μερικά σε μια σακουλίτσα... για να έχουν στο γραφείο και να παίρνουν δύναμη! Έλα, έτοιμο το πρωινό... γρήγορα για να φύγουμε... 
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!!!
Τα σημερινά μπισκότα είναι, κατά πώς λέει το Χρυσό Βιβλίο των μπισκότων, από το Ισραήλ. Φθάνοντας όμως στην κουζίνα μου αποφάσισαν να γίνουν λίγο πιο πλούσια κι έτσι το μανταρίνι αντικατέστησε το πορτοκάλι, μια πρέζα στιγμιαίου καφέ, μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη και μερικές μαύρες σταφίδες πήδησαν μέσα για να δώσουν τη δική τους πινελιά!! 
Σας τα χαρίζω κι ελπίζω να τα απολαύσετε κι εσείς όπως κι εγώ! -:))
ΥΛΙΚΑ για 20-25 μπισκότα (μέχρι 30 ανάλογα με το μέγεθος) 
200 γρ. βούτυρο
90 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
1 πρέζα καφέ (δική μου προσθήκη)
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (δική μου προσθήκη)
2 κ.γλ. ξύσμα από μανταρίνι ή πορτοκάλι ακέρωτο
50 γρ. σταφίδες μαύρες (δική μου προσθήκη)
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
75 γρ. κούσταρντ πάουντερ με γεύση βανίλια
1 πρέζα αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε 1 ή 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κούσταρντ, το αλεύρι και το μπέικιν.
Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να αρχίσει να λιώνει.
Ύστερα, προσθέτουμε το αλάτι, τον καφέ τις σταφίδες, την άχνη και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα του μανταρινιού ή του πορτοκαλιού και το μίγμα του άλευρου με το κούσταρντ και το μπέικιν ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Παίρνουμε από μια κουταλιά της σούπας και πλάθουμε σε μπαλάκι τα μπισκότα.
Τα τοποθετούμε στην ή στις λαμαρίνες, αφήνοντας 2 εκατοστά, περίπου, απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν λίγο.
Τα πιέζουμε λίγο να γίνουν σαν κεφτεδάκια.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Τα αφήνουμε άλλα 5-10 λεπτά μέσα στα ταψιά για να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάσσονται μέσα σε μεταλλικό, αεροστεγές κουτί μπισκότων.
Πηγή: Παραλλαγή από τη συνταγή "Μπισκότα από το Ισραήλ", "Κουλούρια & Μπισκότα, Το χρυσό βιβλίο, Εκδ. Μοντέρνοι Καιροί
Tante Kiki
40 Comments
No