Τυρόπιτα με τορτίγια και ξηροκάρπια


Τυρόπιτα στο λεπτό, με τορτίγια και ξηροκάρπια

Πώς είπατε; Γυρίσατε στο σπίτι αργά και δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε;;; Και πού είναι το πρόβλημα;; Διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται!!
Σήμερα, θα δούμε μια ιδιαίτερη συνταγή! Όχι γιατί είναι μια συνταγή με σπάνια και ακριβά υλικά ούτε γιατί είναι μια συνταγή που την κρατούσαν μυστική και είναι πολύτιμη! Θα δούμε πώς, μια συνταγή με υλικά ταπεινά, καθημερινά, οικονομικά, με μια μικρή, τόση δα, προσθήκη, γίνεται ένα πιάτο, κυριολεκτικά... γκουρμέ! Ένα πιάτο που όποιος το δοκιμάσει απλά το ...ερωτεύεται!!! "The perfect bite" έλεγε η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ στο έργο "Ο καθρέφτης έχει δύο πρόσωπα"...και που είναι μια από τις ταινίες που λατρεύω.

Τυρόπιτα στο λεπτό, με τορτίγια και ξηροκάρπια

Μια απλή τυρόπιτα που την έφτιαξα με φύλλο κρούστας κι έγινε καταπληκτική! Την έφτιαξα με έτοιμη τορτίγια για να γίνει πιο γρήγορα κι έγινε εξίσου νόστιμη! Η επόμενη παρουσία της στο πιάτο μου θα είναι σίγουρα με περέκ
(ξέρετε τα ποντιακά φύλλα) και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ακόμα πιο τέλεια! Δεν χρειάζεται παρά 10 λεπτά (και πολλά λέω) για να ετοιμαστεί και να σερβιριστεί αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε ή μάλλον γι αυτό αξίζει να τη δοκιμάσετε!! Πιστέψτε με θα ξετρελαθείτε με τη μεστή, γλυκόξινη γεύση της και ειδικά αν σχηματίσετε κι εσείς την "τέλεια μπουκιά" συνδυάζοντας την τυρόπιτα με μια πράσινη σαλάτα, οπωσδήποτε, με ρόκα! Τί λέτε... σας έπεισα; Αν ναι, πάμε να δούμε τη συνταγή;

Τυρόπιτα στο λεπτό, με τορτίγια και ξηροκάρπια

Τυρόπιτα με τορτίγια και ξηροκάρπια
Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Μια τυρόπιτα ιδανική για ελαφρύ γεύμα της τελευταίας στιγμής
Μερίδες: 1
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο
    • 1 τορτίγια
    • 100 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 3-4 φουντούκια και 2-3 καρύδια καβουρδισμένα

     Για συνοδευτικό
    • 2-3 φύλλα μαρουλιού πράσινου και9 κόκκινου
    • Μερικά φύλλα ρόκας
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
    • 1 κ.γλ. μέλι
    • Αλάτι 
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Χοντροθρυμματίζουμε τα φουντούκια και τα καρύδια.
        2. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά.
        3. Γεμίζουμε την τορτίγια με τη θρυμματισμένη φέτα και τη διπλώνουμε σαν φάκελο.
        4. Τη βάζουμε στο τηγάνι με τις διπλωμένες πλευρές προς τα κάτω και την πιέζουμε ελαφρά για να κλείσει όσο γίνεται καλύτερα.
        5. Την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει ένα όμορφο, χρυσόξανθο χρώμα και μετά, πολύ προσεκτικά, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά κάνοντας το ίδιο μέχρι να πάρει πάλι το χρυσόξανθο χρώμα.
        6. Δεν απομακρυνόμαστε γιατί γίνεται πολύ γρήγορα.
        7. Μόλις η πίτα μας ετοιμαστεί την τοποθετούμε στο πιάτο και ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σαλάτα.
        8. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι και το μέλι και με ένα πιρούνι τα "χτυπάμε" λίγο έως ότου ομογενοποιηθούν.
        9. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη ρόκα και το μαρούλι και το ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το dressing να πάει παντού.
        10. Τοποθετούμε τη σαλάτα δίπλα στην τυρόπιτα.
        11. Περιχύνουμε την τυρόπιτα με το μέλι και την πασπαλίζουμε με τα χοντροθρυμματισμένα φουντούκια και καρύδια.
        12. Συνοδεύουμε με ένα φρουτώδες, αρωματικό λευκό κρασάκι και το γρήγορο αλλά νόστιμο και πλήρες γεύμα μας είναι έτοιμο!
         ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Φυσικά, στην τορτίγια μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο αλλαντικό, πιπεριές ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

        Τυρόπιτα στο λεπτό, με τορτίγια και ξηροκάρπια
        Tante Kiki
        52 Comments
        No