Πρωτοχρονιάτικες γλυκές προτάσεις


Καλησπέρα σας!!! Η τελευταία μέρα του χρόνου χτυπάει την πόρτα μας κι εμείς, αν και, δυστυχώς, όχι όλοι νομίζω οι περισσότεροι, ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα οικογενειακή ή φιλική παρεούλα, όπου με καλή κουβέντα, λιχουδιές στο τραπέζι, μια, έστω και πρόσκαιρα, γιορτινή διάθεση και μια καλή δόση ελπίδας και αισιοδοξίας θα υποδεχθούμε το 2014!
Αν δε, ανήκουμε σ' αυτούς που τη παραμονή αλλά και ανήμερα την Πρωτοχρονιά πείθουμε τον εαυτό μας ότι θα ...μεγαλουργήσει το νέο χρόνο ανταλλάσσοντας όλες τις κακές συνήθειες με άλλες υγιεινές και πολύ καλύτερες ...τότε σίγουρα αύριο και μεθαύριο είναι οι μέρες μας!!!
Προσωπικά σχεδόν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχω σταματήσει να το κάνω... απελπίστηκα πια!!!! Εεεεεε, όχι λοιπόν, δεν θα σταματήσω αλλά θα συνεχίσω να τρώω γλυκά (ίσως μόνον μαύρη σοκολάτα  όταν έχω άγχος), ούτε θα αρχίσω καθημερινή γυμναστική αλλά θα προσπαθήσω να είμαι λιγότερο γκρινιάρα όταν όλα πάνε στραβά (!!!!!) χωρίς όμως να πλέω σε πελάγη άκρατης ευτυχίας για να πείσω τον εαυτό μου ότι σε όλα υπάρχει και η καλή πλευρά που... κάποια στιγμή φαίνεται!!!
Κι εκείνο που σίγουρα θα κάνω (εκτός κι αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα) είναι να συνεχίσω να βρίσκω διεξόδους που μου ταιριάζουν και μου αρέσουν για το άγχος της καθημερινότητας κι αυτό το τελευταίο είναι νομίζω το καλύτερο που μπορούμε να υποσχεθούμε στον εαυτό μας για τη νέα χρονιά! Δεν συμφωνείτε;;;;
Κι επειδή ένα από τα άγχη της καθημερινότητας και ειδικά μέρες γιορτών είναι και το να τελειώσουμε γλυκά τον γέρο χρόνο και  ν' αρχίσουμε με τον ίδιο τρόπο τον καινούριο, σήμερα θα δούμε μερικά γλυκά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Πάμε;;;
Πουτίγκα χειμωνιάτικη
Καταϊφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου
Τούρτα λεμονιού με μαρέγκα
Υγρό σουφλέ σοκολάτας με αχλάδια
 Mousse λευκής σοκολάτας με καφέ
Sacher Torte
Σαλάμι πραλίνας
 Τούρτα με νουτέλα
Παγωτό παρφέ βανίλια και σοκολάτα
Τάρτα σοκολατας-καραμέλας με μπισκότα Oreo 
 Φωλιές μαρέγκας με κάστανο και σοκολάτα
Σοκολατένιος κορμός με κουραμπιέδες
Κρέμα σοκολάτα-πορτοκάλι
 Παγωτό κρέμ καραμελέ
Mille feuilles με κρέμα κάστανου
Καλό σας βράδυ και αύριο με υγεία!!!
Tante Kiki
18 Comments
No