Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα στεφανάκια


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Η ατμόσφαιρα είναι πια γεμάτη άρωμα Χριστουγέννων. Έτσι αναγκαστικά το μυαλό ταξιδεύει σε λιχουδιές που έχουν το χρώμα της μεγάλης γιορτής.
Άσπρο, πράσινο, κόκκινο... αγαπημένα χρώματα. Κι επειδή είναι πια η εποχή να σκεφτούμε κεράσματα αλλά και δωράκια για τους αγαπημένους μας κι επειδή ξέρετε ήδη την άποψή μου ότι ένα χειροποίητο δώρο, φαγώσιμο ή μη, είναι πολύτιμο όχι τόσο (ίσως) για την οικονομική του αξία αλλά σίγουρα για τη συναισθηματική του αξία σήμερα θα σας προτείνω τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα στεφανάκια-σοκολατάκια.
Πανεύκολα, στο "άψε-σβήσε" με λευκή σοκολάτα, κορν φλέηκς και cranberries ή τα νιόφερτα στην κουζίνα μου goji berries αυτά τα σοκολατάκια θα ...κλέψουν τις εντυπώσεις, θα κλέψουν καρδιές, θα αποπλανήσουν αισθήσεις και τελικά θα ...εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ!
Κι αν πάλι γυρίσετε αργά το απόγευμα από τη δουλειά και θέλετε μια λιχουδιά, μια γλυκομπουκιά ...τότε δεν έχετε παρά να ανοίξετε το γυάλινο βάζο, όπου διατηρούνται, και να πάρετε ένα!!! Με τσάι ταιριάζουν ωραία, με λικέρ ή γλυκό, μοσχάτο κρασί ταιριάζουν τρελλά!
Κι αν πάλι θέλετε, μπορείτε άνετα να αυξήσετε ή να μειώσετε ελαφρώς την ποσότητα των κορν φλέηκς για να δώσετε βάρος στη γεύση της σοκολάτας ή όχι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σοκολατένια κορν φλέηκς ρυζιού αλλά και να τα πασπαλίσετε στο τέλος με λίγο ινδοκάρυδο έτσι για να είναι ...χιονισμένα. Όπως και να τα δοκιμάσετε είναι νοστιμότατα και πανεύκολα!!!

ΥΛΙΚΑ για 6-8 στεφανάκια 
  • 180 γρ. άσπρη κουβερτούρα
  • 5-6 κ.σ. κορν φλέηκς της αρεσκείας μας
  • 1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Mερικά cranberries ή goji berries αποξηραμένα


  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων (προσωπικά προτιμώ το πρώτο γιατί το δεύτερο με δυσκολεύει).
  3. Αναμιγνύουμε τα κορν φλέηκς με τη σοκολάτα και κρατάμε λίγα στην άκρη για να τα βάψουμε πράσινα με το χρώμα.
  4. Με τα υπόλοιπα σχηματίζουμε στεφανάκια, βάζοντας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί μια κουταλιά της σούπας και ανοίγοντας μια τρυπούλα στο κέντρο.
  5. Βάζουμε στη μια άκρη τους λίγο από το πράσινο μίγμα και επάνω σ' αυτά μοιράζουμε τα cranberries ή/και τα goji berries.
  6. Αφήνουμε για μερικές ώρες να στεγνώσουν για να μπορέσουμε να τα ξεκολλήσουμε από το αντικολλητικό χαρτί και τα μικρά μας χριστουγεννιάτικα στεφανάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ή να τα τυλίξουμε για ένα όμορφο δωράκι.
Tante Kiki
17 Comments
No