Γιορτάζω και κερνάω μια σοκολατένια μίνι πανδαισία!!


Σας κερνάω για τα γενέθλιά μου σήμερα (και μην ακούσω κανέναν να ρωτάει την ...επίμαχη ερώτηση γιατί θα τον κεράσω μόνον μισό τρουφάκι για τιμωρία!!!! χαχαχαχα).
Μικρές μπουκιές, γεμάτες σοκολάτα με τυρί κρέμα και  μέσα τους καλά κρυμμένα σοκολατένια μπισκότα. Μικρές σοκολατένιες εκρήξεις που λιώνουν στο στόμα και θολώνουν το νου με την απόλυτα σοκολατένια γεύση τους αυτά τα τρουφάκια είναι ό,τι πιο εύκολο να γίνουν αλλά και να ...εξαφανιστούν.
Κεράσματα ανεπανάληπτα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, δεν απαιτούν παρά λίγο από τον χρόνο μας για να ετοιμαστούν (με εξαίρεση την ώρα που πρέπει να μείνουν στο ψυγείο), είναι οικονομικά και μπορούν να μπουν σε όμορφα βαζάκια ή κουτάκια σαν ένα όμορφο γευστικό δωράκι από τα χεράκια μας!
Κι αν υπάρχουν περισσεύματα από διάφορες σοκολάτες στο σπίτι ή μπισκότα βάζουμε όλη τη φαντασία μας και κάνουμε νέους συνδυασμούς που όμως πάντα καταλήγουν να είναι μικρές λιχουδιές.
Ανακύκλωση στις σοκολάτες και στα μπισκότα που έχουν ξεχαστεί σε μιαν άκρη του ψυγείου ή του ντουλαπιού και μάλιστα ανακύκλωση με άριστα αποτελέσματα μια και είναι σίγουρο ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει όταν αρχίσει να τα γεύεται. Ένα είναι σίγουρο... είναι εθιστικά!!!!
Αλλά αυτά τα τρουφάκια (και όχι μόνον αυτά) έχουν και ένα άλλο καλό... μια που μικρά παιδικά χεράκια μπορούν άνετα να βοηθήσουν στην όλη διαδικασία και να παίξουν το ...εργοστάσιο σοκολάτας! -:)) Ποιό παιδάκι θα αρνηθεί να μπει στην κουζίνα και να κάνει ένα τόσο δημιουργικό παιχνίδι με ... σοκολάτα που μετά θα απολαύσει ή θα κεράσει περήφανο και τους συμμαθητές του;;;; 
Να ένας ακόμη λόγος για να τα φτιάξουμε... -:))
ΥΛΙΚΑ
Για τα τρουφάκια
100 γρ. κουβερτούρα πικρή, σε κομμάτια
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα 
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας ψιλοθρυμματισμένα
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα πικρή
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Λίγη τρούφα χρωματιστή ή ξηρούς καρπούς ψιλοθρυμματισμένους


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Ετοιμάζουμε τα τρουφάκια
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά και πριν βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την ηλεκτρική εστία και  προσθέτουμε το ρούμι και τις δύο σοκολάτες. 
Τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά να λιώσουν και μετά ανακατεύουμε το μίγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να ομοιογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας και πάλι καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοθρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 1/2 περίπου ώρα και μέχρι να "σφίξει" τόσο όσο να μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια.
Αφού πλάσουμε τα τρουφάκια, τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 45-50 λεπτά έτσι ώστε να "σφίξουν" ακόμη περισσότερο.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη
Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα μεταλλικό μπολ, λιώνουμε τις δύο κουβερτούρες και ρίχνουμε σταδιακά τα τρουφάκια. 
Με ένα πηρούνι τα τυλίγουμε στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αφήνουμε σε κρύο μέρος μέχρι να σταθεροποιηθούν.
TIPS
* Καλό είναι τα τρουφάκια να μην τα βάλουμε να "παγώσουν" στο ψυγείο γιατί η σοκολάτα θα θαμπώσει αλλά σε μέρος ψυχρό.
* Εάν πάλι δεν έχουμε ψυχρό μέρος και τα βάλουμε στο ψυγείο ελέγχουμε συχνά έτσι ώστε να τα βγάλουμε μόλις δούμε να σταθεροποιηθούν χωρίς όμως να θαμπώσουν.
Tante Kiki
99 Comments
No