Ομελέτα με πράσα και καπνιστό τυρί


Καλημέρα σας!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!
Ας ξεκινήσω με μια πρώτη παραδοχή... όσοι με παρακολουθείτε γνωρίζετε πολύ καλά ότι, μεταξύ των άλλων,  λατρεύω τα πράσα. Είναι από τα λαχανικά που μπορώ να τα βάλω ...σχεδόν παντού!! Εντάξει, μην τρομάζετε... δεν θα έβαζα πράσα σε γλυκό μόνον ...σελινόριζα έβαλα και τους έκανα όλους μια ωραία έκπληξη!!!! χαχαχα
Και τώρα, μια δεύτερη παραδοχή... τον πρώτο χρόνο σαν φοιτήτρια όταν οι μαγειρικές μου ικανότητες ήταν άκρως περιορισμένες τον πέρασα μαγειρεύοντας ομελέτες (νομίζω ότι είναι ένα κλασσικά φοιτητικό και όχι μόνον, φαγητό), αρακά και μπιφτέκια με πατάτες!!!! 
Πώς συνδυάζονται αυτές οι δύο παραδοχές;;;; Μα σε μια ομελέτα με πράσα!!
'Ενας πολύ απλός και συνηθισμένος συνδυασμός, έτσι δεν είναι;;;; Πλην όμως και πολύ νόστιμος... δεν συμφωνείτε;;; Έχετε όμως δοκιμάσει ομελέτα με πράσα, κόκκινη πιπεριά και καπνιστό τυρί αρωματισμένα με εστραγκόν;;; Το ίδιο αυτό πιάτο παίρνει μιαν άλλη διάσταση ...λίγο πιο γκουρμέ!!! -:)) Εάν όχι... εγώ γι αυτό είμαι εδώ... για να σας προτείνω αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό που θα σας χορτάσει και θα σας κάνει να ...αφήνετε επιφωνήματα γευστικής ικανοποίησης!! Για να μην αναφερθώ στην εμφάνιση που... θυμίζει ολίγον από Χριστούγεννα!!!! Ανάμεσα στα λευκοπράσινα πράσα, τα καταπράσινα κρεμμυδάκια, μικρές κόκκινες κουκίδες οι πιπεριές που τελικά "τυλίγονται" στο ...χρυσάφι των κατακίτρινων αυγών και μοσχοβολούν εστραγκόν!! 
Χρώματα κι αρώματα που μπλέκονται δημιουργώντας μια ευτυχισμένη συνύπαρξη, μια ευκολότατη και ταχύτατη παρασκευή (ιδιαίτερα εάν έχουμε ήδη τα πράσα και τα κρεμμυδάκια κομμένα στην κατάψυξή μας ή το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα) αλλά και ένα άκρως οικονομικό πιάτο (γιατί στους καιρούς που διανύουμε είναι κι αυτή μια σημαντική παράμετρος) είναι σίγουρο ότι συμβάλλουν στο να γίνουμε φανατικοί οπαδοί αυτής της ομελέτας.
Εάν προσθέσουμε και λίγη φαντασία ως προς τα αρωματικά που αγαπάμε όπως και το γεγονός ότι είναι μια νοστιμότατη λιχουδιά ακόμη και κρύα από το ψυγείο (ξέρω εσείς, τώρα, καταλάβατε... το βράδυ που τελείωσα τα μαθήματα ... έκανα επέλαση στο ψυγείο και απόλαυσα το τελευταίο κομμάτι κρύο... έτσι για να μπορώ να πω την άποψή μου!!! χαχαχαχα (ψέμματα λέω ...ήθελα και την έφαγα ενώ δεν πεινούσα αλλά... με προκαλούσε!!!!! χεχεχε) ...εεεεε τότε, όπως λένε και κάποια από τα παιδιά-μαθητές μου... αυτό το πιάτο δεν υπάρχει!!!!!!!!!!! -:))
Ελάτε να σας φιλέψω και μάλιστα... πάμε μαζί στην κουζίνα να το ετοιμάσουμε μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά!!!!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
4 μεγάλα αυγά
100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος light
2 κ.σ. γιαούρτι
1 πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια (το λευκό και το πράσινο μέρος)
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
100 γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε (ή άλλο της αρεσκείας μας) τριμμένο
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πρέζα εστραγκόν (ταιριάζει απίστευτα με τα πράσα!!)
Αλάτι και πιπέρι 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σοταριστούν για να μαραθούν καλά.*
Ύστερα, προσθέτουμε και την κόκκινη πιπεριά και την αφήνουμε κι αυτή για 1 λεπτό περίπου να μαραθεί ελαφρώς.
Πασπαλίζουμε με το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και τα χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό επάνω στα λαχανικά και προσθέτουμε (εάν θέλουμε) ένα μικρό κομματάκι βούτυρο ή μαργαρίνη για να διευκολύνουμε το ψήσιμο.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει το γνωστό χρυσόξανθο χρώμα την αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι μας επάνω στο πιάτο και κρατώντας και τα δύο μαζί φέρνουμε το τηγάνι κάτω και το πιάτο από πάνω. 
Έτσι, η ομελέτα είναι στο τηγάνι και πάλι αλλά από την άλλη πλευρά.
Φυσικά, μόλις ετοιμασθεί την σερβίρουμε και τη συνοδεύουμε (προαιρετικά) με λίγη ντομάτα αν και τρώγεται υπέροχα και σκέτη!! 
 TIPS
 * Στο σημείο αυτό χρειάζεται να γνωρίζουμε το εξής: 
Εάν τα πράσα και τα κρεμμυδάκια έχουν ήδη μπει στην κατάψυξη δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό για να βράσουν λίγο μια και έχουν ήδη όπως τα βγάζουμε από την κατάψυξη χωρίς να τα αποψύξουμε.
Εάν όμως είναι φρέσκα, τότε αφού σοταριστούν για 3 λεπτά περίπου προσθέτουμε 150 ml νερό προκειμένου να βράσουν λίγο και να μην "κρατάνε στο δόντι" εκτός κι αν τα θέλουμε λίγο πιο ...ζωντανά. Έτσι κι αλλιώς με την ομελέτα θα μαγειρευτούν κανονικά.
* Φυσικά, εάν δεν θέλουμε τηγανιτή την ομελέτα μπορούμε, αφού σοτάρουμε τα λαχανικά μας, να τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία να τη βάλουμε να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Tante Kiki
16 Comments
No