Μεθυσμένα κριτσίνια παρμεζάνας


Κριτσίνια νόστιμα, ζυμωμένα με ελαιόλαδο αλλά και μεθυσμένα...αφού έχουν ζυμωθεί μόνον με λευκό κρασί. Η παρμεζάνα και πιο συγκεκριμένα η Μετσοβάνα, όπως λέγεται η ελληνική παρμεζάνα Μετσόβου, έρχεται να δώσει εκείνη την πινελιά που μαζί με το αλεύρι καλαμποκιού και το σουσάμι τα απογειώνει και τα κάνει ένα σνακ υγιεινό, νόστιμο και χορταστικό! Και όχι μόνον σνακ!!! 
Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, σερβίρετε μια σούπα μ' αυτά τα κριτσίνια... θα της δώσουν το ...άγγιγμα του Μήδα!!! Σερβίρετέ τα σε μπουφέ δίπλα σε κάποιο πατέ μελιτζάνας ή πιπεριάς και θα κάνουν τέλεια παρέα!!
Αλλά και μόνα τους, σ' ένα μικρό σακουλάκι για να σας κάνουν παρέα στο... γραφείο δεν θα σας απογοητεύσουν!!
Εύκολη τόσο η παρασκευή τους όσο και τα υλικά τους, είναι απίστευτα νόστιμα και τραγανά όπως πρέπει να είναι!!! Απολαύστε τα!!!!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
60 γρ. ελαιόλαδο
80-90 γρ. κρασί λευκό
2/3 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, το μπέικιν, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Εάν η ζύμη μας είναι λίγο πιο σκληρή μπορούμε απλά να βρέζξουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και να ζυμώσουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0.5-1 εκατοστό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και μετά πιέζουμε την επιφάνεια με το μικρό ρολό της ζύμης για να κολλήσει το σουσάμι.
Μια ροδέλα κόβουρμε λωρίδες όσο μεγάλες θέλουμε, τις στρίβουμε μερικές φορές και τις τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε  για 20 λεπτά.
Καλή σας μέρα!!! -:))
Tante Kiki
34 Comments
No