Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και ελληνικό καφέ


Καλή σας μέρα και καλό μήνα! Να έχουμε έναν γλυκό Νοέμβριο και μάλιστα χωρίς ...αναταράξεις (ξέρετε τί εννοώ)!!!
Ξεκίνησα γι αλλού... κατέληξα αλλού... αλλά έτσι συμβαίνει συχνά. Γι αλλού ξεκινάμε... κι αλλού η... ζωή μας πάει!!! Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι να απολαμβάνουμε το ταξίδι κι ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα... κι αυτή τη φορά το σύντομο ταξίδι εγγυάται ένα μοναδικά γευστικό αποτέλεσμα!! :))
Λευκή σοκολάτα και ελληνικός καφές... μια αρχή κι ένα τέλος... ένα σημείο αναχώρησης κι ένα σημείο άφιξης τόσο διαφορετικά μεταξύ τους!!! Δυο διαφορετικές κουλτούρες!!! Λατρεύω και τα δυο αυτά υλικά... γιατί, λοιπόν, να μην τα δω ..."παντρεμένα" σε μια συνηθισμένη ganache με ανατολίτικο άρωμα και γεύση;;;
Τρουφάκια και μάλιστα τρουφάκια με τρία μόνον υλικά κι ένα τέταρτο για την επικάλυψη!!  Τί πιο εύκολο απ' αυτά τα μικρούλικα, λαχταριστά κερασματάκια;;; Εξάλλου γιορτές πλησιάζουν και τούτα δω τα λευκά, χιονισμένα τρουφάκια είναι ό,τι πρέπει για κέρασμα αλλά και για δωράκια από την κουζίνα μας. Το μόνο που απαιτούν είναι λίγος χρόνος στο ψυγείο.
Ετοιμάστε τα και, αν σας γλυτώσουν, ξεχάστε τα στο ψυγείο και όποτε θέλετε μια λιχουδιά με γεύση ελληνικού καφέ... ξετρυπώστε τα, γευθείτε τα και αφήστε τις αισθήσεις σας να απολαύσουν!!!
 
ΥΛΙΚΑ για 20-25 τρουφάκια ανάλογα με το μέγεθος
360 γρ. λευκή κουβερτούρα (2 κουβερτούρες), σε κομμάτια
110 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 1/2 κ.γλ. ελληνικό καφέ 
ελάχιστο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Άχνη για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τον ελληνικό καφέ και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί καλά.
Ύστερα, αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας και προσθέτουμε τα κομμάτια της λευκής κουβερτούρας.
Αφήνουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος, προσθέτουμε  το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί κι αυτό.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει το μίγμα τόσο ώστε να πλάθεται.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια που τα τυλίγουμε σε άχνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 πριν κεράσουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάνοντας το πείραμα γι αυτές τις μικρές τρούφες πρόσθεσα τον ελληνικό καφέ όταν ήδη είχα λιώσει τη λευκή κουβερτούρα μέσα στο γάλα ΑΛΛΑ ο καφές διαλύεται πολύ πιο εύκολα όταν προστεθεί στην κρέμα γάλακτος και πριν προσθέσουμε την κουβερτούρα για να λιώσει.
ΤΙP: Εάν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε τον καφέ και, αυξάνοντας το ξύσμα λεμονιού να κάνουμε τρουφάκια λευκής σοκολάτας με άρωμα λεμόνι. 
Tante Kiki
35 Comments
No