Φασόλια χάντρες με σάλτσα φρούτου και φέτα


Καλή σας μέρα! Μια από τις συνταγές ή μάλλον τις φωτογραφίες των συνταγών που δεν είχα ανεβάσει και περίμενε υπομονετικά ξεχασμένη στο αρχείο ήταν και τα φασόλια χάντρες με σάλτσα φρούτου!
Ένα πιάτο με απίστευτη γλυκιά επίγευση! Το στόμα γεμίζει από τη νοστιμιά του συγκεκριμένου ασπροκόκκινου όσπριου και η κατακόκκινη σάλτσα μαζί με τα ψιλοκομμένα αρωματικά είναι ...το κερασάκι στην τούρτα!!! Όσο για τη φέτα... αυτή δίνει μια πιο δροσερή πινελιά στο προηγούμενο σύνολο.
Στην εποχή μας όπου οι χαρές της καθημερινότητας δεν περιμένουν στην ουρά για να μας επισκεφθούν, ένα πιάτο καλομαγειρεμένο, με τα χρώματα και τη νοστιμάδα της μεσογειακής μας γης μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς που θα μας χαρίσει βελτιωμένη διάθεση για την υπόλοιπη μέρα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασόλια χάντρες κατεψυγμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο λεπτό τρίφτη
1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη σε κομματάκια
1 μεγάλο ροδάκινο πολτοποιημένο (ή δύο αχλάδια ή 1 μεγάλο μήλο ανάλογα με την εποχή)
200 γρ. χυμό ντομάτας
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 πρέζα πιπέρι
Αλάτι όσο θέλουμε
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και τα πολτοποιημένα φρούτα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το καρότο.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν και προσθέτουμε τα φασόλια.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το μίγμα της ντομάτας, το αλάτι, το δυόσμο, το μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά και μόλις το νερό απορροφηθεί και τα φασόλια μείνουν με το λάδι τους αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πριν, βέβαια, αποσύρουμε από τη φωτιά το φαγητό ελέγχουμε εάν τα φασόλια έχουν μαλακώσει.
Σερβίρουμε το φαγητό μας προσθέτοντας θρυμματισμένη φέτα και το συνοδεύουμε με φρυγανισμένο, χωριάτικο ψωμάκι.
Φυσικά, αν το θέλουμε νηστίσιμο αφαιρούμε, απλώς, τη φέτα.
Tante Kiki
25 Comments
No