Αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και μοσχάτα σταφύλια


Καλή σας μέρα!!! Ο Οκτώβριος προχωρά και μαζί του το φθινόπωρο! O καιρός αλλάζει, η ψύχρα διαδέχεται σιγά σιγά τη ζέστη, τα δέντρα αποχωρίζονται από τα φύλλα τους!
Τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής έκαναν την εμφάνισή τους  ενώ τα σταφύλια συνεχίζουν την παρουσία τους στους πάγκους των μάρκετς, των μανάβικων και των λαϊκών αγορών. Πριν, λοιπόν, χαθούν για τα καλά και τα τελευταία τσαμπιά, ένα κέικ με σταφύλια ήταν απαραίτητο σαν ...φόρος τιμής σ' αυτό το ελληνικό, αγαπημένο φρούτο που μας χαρίζει τη νοστιμιά του τόσο απλόχερα. 
Αποχαιρετώντας πια το καλοκαίρι σας ετοίμασα ένα κέικ με ελαιόλαδο και σταφύλια. Ένα κέικ που δεν είναι απλά εύκολο αλλά κάτι περισσότερο από εύκολο αφού όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα σταφύλια) μπαίνουν σε ένα μπολ και συνομωτούν στο να δημιουργηθεί μια γλυκιά απόλαυση που θα τη θυμόμαστε και θα τη νοσταλγούμε στο διάβα μας προς το χειμώνα!
Ελάτε μαζί μου, αν θέλετε να... μάθετε τη συνταγή!!! -:))
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
200 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
200 ml γάλα φρέσκο
280 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 καψουλάκια βανιλίνης
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
15-20 ρόγες από κόκκινο, μοσχάτο σταφύλι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα σταφύλια, κόβουμε τις ρόγες στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να είναι ομογενοποιημένο και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. 
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ, που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε τα σταφύλια.
Βάζουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά ή μέχρι να το δούμε να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα η επιφάνεια και να δούμε το μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέντρο του να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Tante Kiki
35 Comments
No