Κρέμα σοκολάτας με κακάο και σοκολάτα Παυλίδου


Κρέμα γλυκιά! Κρέμα σοκολάτα, πορτοκάλι, φράουλα, βανίλια, λεμόνι, ινδοκάρυδο ή ό,τι άλλο βάλει ο νους σας και τραβάει η όρεξή σας. Μια απλή και ταπεινή κρέμα που μπορεί να γίνει ένα νόστιμο γλυκό, σκέτο ή στολισμένο με ό,τι λαχταράμε! 
Οι κρέμες πάντα ήταν ένα γλυκό μαμαδίστικο, ένα γλυκό καθησυχαστικό, όπως συνήθως λέω, ένα επιδόρπιο εύκολο που μου θυμίζει τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια! Όμορφες αναμνήσεις κι ας μην ήμουν εξπέρ στα γλυκά και στα φαγητά! Μου έφτανε που με μια κρέμα μπορούσα να γλυκαθώ και να γευτώ ό,τι γεύση ήθελα... ή σχεδόν!! Γιατί, από καιρό σε καιρό τσάκιζα και κάτι ...ποντικάκια ή κασετίνες!! Αλήθεια θυμάται κανείς άλλος αυτές τις μικρές πάστες, που, τότε, ήταν πολύ στη μόδα;; Τα ποντικάκια και τις κασετίνες... ιδιαίτερα τις δεύτερες τις έχω στο νου μου ολοζώντανες και ολόφρεσκες, να καμαρώνουν στη βιτρίνα του γειτονικού ζαχαροπλαστείου κι εγώ να μην μπορώ να τους αντισταθώ!!! χαχαχαχα Από τότε το είχα το κουσούρι... όχι, τί νομίσατε;;;; 
Κι επειδή πάλι παραστράτησα με τις αναμνήσεις... επιστρέφω στο κρεμώδες επιδόρπιο για να σας ενημερώσω ότι αυτή τη φορά η κρέμα έχει τη γεύση της αγαπημένης μου σοκολάτας Παυλίδη με γέμιση κρέμας κακάο (μία από τις αγαπημένες μου γιατί και οι σοκολάτες Παυλίδη ανήκουν στις γεύσεις που με συντροφεύουν πολλά πολλά χρόνια!!!).
Εκπληκτική γεύση με μια απλή και γρήγορη παρασκευή. Ένα από κείνα τα γλυκά που μπορεί να φτιάξει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα γιατί είναι ωραίο να τρως ένα κρεμώδες γλυκάκι από τα χεράκια σου είτε είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια είτε είσαι εργαζόμενος, εργένης, μαμά, γιαγιά ή θεία! Δεν συμφωνείτε;;;;
Ελάτε, λοιπόν, μαζί μου στην κουζίνα... θα την ετοιμάσουμε στο λεπτό!!!
ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες
400 γρ. γάλα πληρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ. κακάο
80-100 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα)
5 κ.σ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια  (κούσταρ πάουντερ ή κόρν φλάουρ)
200 γρ. σοκολάτα Παυλίδη με γέμιση κακάο (2 σοκολάτες)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί καλά σε σιγανή φωτιά.
Την αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την σοκολάτα που την αφήνουμε για 2-3 λεπτά να λιώσει πριν ανακατέψουμε το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ αναμινγύουμε τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το κακάο και 1 φλ.τσ. νερό χλιαρό.
Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν τα στερεά και να γίνουν ένα πηχτός πολτός.
Μόλις το γάλα ζεσταθεί και η σοκολάτα λιώσει, προσθέτουμε το μίγμα των στερεών (ζάχαρης-άνθος αραβοσίτου-κακάο) και ανακατεύουμε βάζοντας και πάλι την κρέμα να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει, βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια ή παγωμένο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα μέχρι να κρυώσει για να γίνει λεία, γυαλιστερή και να μην κάνει κρούστα.
Ύστερα, μοιράζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο, κόρν φλέηκς, φρέσκα φρούτα, σταγόνες άσπρης σοκολατας αλλά και σαντιγύ. 
TIPS
*Εάν θέλουμε η κρέμα μας να έχει γεύση πορτοκαλένιας σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σοκολάτα Παυλίδη με γέμιση και γεύση πορτοκαλιού.
Tante Kiki
27 Comments
No