Τραγανά μπισκότα με καρύδια και μπλε τυρί


Δήλωση πρώτη: όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες! Δήλωση δεύτερη: εεεεε, άνθρωπος είμαι κι εγώ και δεν αποτελώ την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!!! Δήλωση τρίτη: Οι ανθρώπινες αδυναμίες συνήθως κοστίζουν ...άλλοτε πολύ, άλλοτε λίγο!! Δήλωση τέταρτη και τελευταία (γιατί θα βαρεθείτε, θα πατήσετε το ...μαγικό πλήκτρο του ποντικιού κι άντε να σας ψάχνω μετά!!! -:) ): Οι δικές μου αδυναμίες κατατάσσονται σ' αυτές που, μάλλον, κοστίζουν λίγο κι έτσι συμφέρουν σε περίοδο κρίσης αν και δεν συμφέρουν χωροταξικά!!! -:)))
Τί εννοώ;;;; Λατρεύω να αγοράζω βιβλία και περιοδικά... δεν με ενδιαφέρει να έχω μια τεράστια γκαρνταρόμπα (βολεύομαι και με τα απαραίτητα), δεν με ενδιαφέρει να έχω άπειρες τσάντες και παπούτσια αλλά ...μη μου κόψεις τα βιβλία και τα περιοδικά!!! 
Παθιασμένη με τη γυμναστική;;;; Όλα τα σχετικά περιοδικά!!!
Παθιασμένη με τη λογοτεχνία;;;; Άπειρα βιβλία!!!
Παθιασμένη με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική;;; Όλα ή σχεδόν τα περιοδικά!!!! Καλό για την ενημέρωση... δεν λέω αλλά για τις βιβλιοθήκες ...κακό... μεγάλο κακό γιατί γεμίζουν!! Ξέρω, το βλέπω το συννεφάκι πάνω από το κεφάλι ..."κι εμάς τί μας ενδιαφέρουν όλα αυτά;;;".
Κι εγώ πώς θα σας εξηγήσω πώς κατέληξα στη σημερινή συνταγή;;;; 
Ιδού λοιπόν...
"Αλμυρές ιστορίες" πρώτο τεύχος... και ο Στ. Παρλιάρος φιγουράρει στο μαύρο εξώφυλλο δίνοντάς μας νοερά την υπόσχεση ότι τώρα εκτός από γλυκές λιχουδιές θα μας "ετοιμάζει" και αλμυρές!!! 
Εγώ, χωμένη (ή μήπως χαμένη), κυριολεκτικά, μέσα στις σελίδες του εν λόγω περιοδικού να διαβάζω ή καλύτερα να "βυθίζομαι" απολαμβάνοντας φωτογραφίες και συνταγές. Η γευστική μου περιπλάνηση φέρνει αποτέλεσμα!!! Οι "κεραίες" μου άρχιζουν και πάλι να λειτουργούν και να "πιάνουν" σήματα, όχι από το υπερπέραν, αλλά από τις εντυπωσιακές περιπέτειες στον αλμυρό κόσμο του Στ. Παρλιάρου. :))
Νόστιμα αλμυρά μπισκοτάκια, τραγανά και πικάντικα από τη γεύση του μπλε τυριού που το λατρεύω που έχοντας για παρέα τα καρύδια... απογειώνονται.
Σας λέω αυτό και περνάω αμέσως στη συνταγή... το μόνο που άλλαξα ήταν ότι μείωσα τη ζάχαρη γιατί έβαλα άσπρη κρυσταλλική αντί για καστανή (από 150 γρ. στα 130 γρ. γιατί μου φάνηκαν γλυκά). 
Εάν, λοιπόν, βάλετε άσπρη ζάχαρη βάλτε 130 γρ. αλλά εάν βάλετε καστανή ακολουθήστε τη συνταγή, βάζοντας 150 γρ.
ΥΛΙΚΑ για 600 γρ. περίπου
150-160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη καστανή (ή 130 γρ. άσπρη κρυσταλλική)
150 γρ. μπλε τυρί
75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
1/4 κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε με τα χέρια ή με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
Αν το ζυμάρι είναι μαλακό το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει.
Εκεί μπορούμε να το διατηρήσουμε για μια εβδομάδα.
Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβουμε σε τετράγωνα με τη ροδέλα ή σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Καλή σας μέρα !!! -:))
Πηγή: Περιοδικό "Αλμυρές Ιστορίες", τεύχος 1, Σεπτέμβριος 2013
Tante Kiki
28 Comments
No