Μπάρες με ταχίνι, καρύδια και δημητριακά


Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! Μια νέα εβδομάδα αρχίζει και, εκτός από την Εθνική μας Γιορτή, φέρνει μαζί της και το τέλος του Οκτώβρη. Με το Νοέμβρη προ των πυλών, τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν κι έναν καιρό... σχεδόν καλοκαιρινό ακόμη κι εδώ στη Βόρεια Ελλάδα η διάθεσή βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο! Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ενέργεια για τη νέα εβδομάδα που ξεκινά από αύριο.
Κάπου εκεί, κατά τις 11 το πρωί είναι η κρίσιμη ώρα... η ώρα που αρχίζουν οι λιγούρες, η διάθεση για κάτι γλυκό αλλά υγιεινό, κάτι μικρό που να μας τονώσει αλλά ταυτόχρονα να μην μας αποτρέψει από το μεσημεριανό μας. Ένα τσιμπολόγημα, όπως συνηθίζουμε να λέμε, χωρίς όμως αυτό να μας γεμίζει ενοχές. Είμαι σίγουρη ότι καταλάβατε τί εννοώ... εννοώ τις μπάρες που, εντάξει, υπάρχουν οι έτοιμες και αποτελούν την εύκολη λύση! Όμως, γιατί να μην τις φτιάξουμε εμείς με τα υλικά και τους συνδυασμούς που αγαπάμε;;;
Οι μπάρες που θα σας δείξω σήμερα έχουν ταχίνι, μέλι, καρύδια, δημητριακά με αμύγδαλα (και μάλιστα Fitness), νιφάδες βρώμης και σταφίδες! Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ενεργειακή βόμβα και μια ανεπανάληπτη λιχουδιά, με τον όρο ότι σας αρέσει το ταχίνι!
Η παρασκευή τους απλούστατη...ζητά μόνον 7-8 λεπτά από τον χρόνο μας και το αποτέλεσμα πιο λιχούδικο από ποτέ!!! Τις βάζουμε για λίγο στο φούρνο, τις τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και ...μας ακολουθούν παντού και πάντα!!!
ΥΛΙΚΑ για ταψί 20x30
130 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
50 γρ. χοντροθρυμματισμένα καρύδια
50 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες
150 γρ. δημητριακά με μέλι και αμύγδαλα
100 γρ. νιφάδες βρώμης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφού καλύψουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μίγμα.
Στρώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήνουμε το μίγμα για 7-9 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια ορθογώνια.
Και του χρόνου με υγεία!!
Tante Kiki
19 Comments
No