Τραγανές αυγόφετες... ένα ιδανικό πρωινό


Καλή σας μέρα και καλό τριήμερο!!! Μια τραγανή παραλλαγής στις αυγόφετες για σήμερα... μια και τα επόμενα πρωινά θα είναι οικογενειακά και μακριά από το σχολείο για τους μικρούς αλλά και τη δουλειά για τους μεγάλους (αν και όχι όλους). Μια παραλλαγή που ευχαρίστησε τις μικρές μας, ιδιαίτερα την πιο μικρή που καταβρόχθισε την τραγανή της αυγόφετα μέχρι το τέλος και, ω του θαύματος, ζήτησε κι άλλη!!!! 
Όχι... δεν έχει κάτι τόσο παράξενο που να μην υπάρχει στο σπίτι αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο και τραγανό και μάλιστα όταν...χιονιστεί με άχνη (αν και μπορεί να πασπαλιστεί και με κρυσταλλική ζάχαρη) που δύσκολα μπορεί κάποιος, μικρός ή μεγάλος, να της αντισταθεί.
Η ιδέα είναι δανεισμένη από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Γλυκά μυστικά" αλλά η συνταγή είναι προσαρμοσμένη στα δικά μας δεδομένα. 
Απολαύστε τα... 
 
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 αυγά μεγάλα
70 γρ. γάλα
2 φλ.τσ. νιφάδες καλαμποκιού (με ή χωρίς επικάλυψη ζάχαρης)
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Άχνη (ή απλή κρυσταλλική) ζάχαρη, για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε 4 μπαστουνάκια την κάθε μία.
Βάζουμε στο multi και ψιλοθρυμματίζουμε (προσοχή: να μην γίνουν σκόνη) τις νιφάδες καλαμποκιού και τις βάζουμε σε ένα πιάτο (βαθύ ή ρηχό).
Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά με το γάλα.
Βουτάμε τα μπαστουνάκια του ψωμιού στο μίγμα των αυγών και μετά στις θρυμματισμένες νιφάδες καλαμποκιού.
Βάζουμε λίγο βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε μέσα μερικά μπαστουνάκια (όσα χωράνε στο τηγάνι).
Τα αφήνουμε να τηγανιστούν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοψηθούν! 
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο καλυμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποβάλλουν το επιπλέον βούτυρο.
Ύστερα, τα πασπαλίζουμε με άχνη (ή με κρυσταλλική ζάχαρη) και τα απολαμβάνουμε χλιαρά.
* Το μυστικό για τραγανές αυγόφετες είναι να θρυμματίσουμε όσο πρέπει και ομοιόμορφα τις νιφάδες δημητριακών χωρίς αυτές να γίνουν σκόνη.
Σας εύχομαι ολόψυχα ένα όμορφο και χαλαρό τριήμερο!!!
 
Tante Kiki
21 Comments
No