Μαρμελάδα αχλάδι με σοκολάτα ή κακάο


Καλησπέρα σας!!! Για τέταρτη φορά γράφω αυτή την ανάρτηση μια και ο "αγαπημένος" μου blogger αποφάσισε να με ταλαιπωρήσει και όχι μόνον να μην την δείχνει στο blogroll των φιλικών ιστολογίων αλλά ακόμη περισσότερο όταν προσπάθησα να το διορθώσω έχασα και τα σχόλια των φίλων bloggers που την είχαν δει!!!!!!!!!!!! Επειδή όμως ο επιμένων νικά, εγώ θα ξαναγράψω την ανάρτηση... Γκρρρρρρρρρρ!!!!!!!! Για να δούμε αν θα νικήσει ο blogger ή εγώ!!!!!!!!!!!!!  χεχεχε
Η συγκεκριμένη, λοιπόν, μαρμελάδα είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και ό,τι καλύτερο για γλυκολιχουδιά... έτσι, όταν έχουμε υποσοκολαταιμίες!!!!!!!!
Με σοκολατένια πάστα φλώρα σας άφησα την Παρασκευή με σοκολατένια μαρμελάδα σας υποδέχομαι στο μπλογκοσπιτάκι μου την Δευτέρα αυτή... έστω και μετά από τέτοια περιπέτεια!!!!!!!! :))
Την ανακάλυψα σε ένα παλιό τεύχος των "Γλυκών ιστοριών" και την έφτιαξα ένα μήνα πιο πριν... αν θυμάμαι καλά ήταν μέσα Σεπτεμβρίου! Η διαδικασία της "εξαφανίστηκε" βίαια όταν ο σκληρός δίσκος μου με όλες τις φωτογραφίες αρκετών συνταγών καταστράφηκε αλλά η μαρμελάδα ...έμεινε.
Έτσι, λοιπόν, ξαναφωτογραφήθηκε (χωρίς τη διαδικασία όμως) και σήμερα σας ...επισκέπτεται με σκοπό να σας δελεάσει να την ετοιμάσετε για να έχετε πρόχειρή μια υγιεινή σοκολατολιχουδιά.
Σας κερνάω λοιπόν σοκολατένια μαρμελαδίτσα που διατηρείται σε κλειστά βαζάκια πολύ καιρό (σε σκοτεινό και δροσερό μέρος πάντα).
ΥΛΙΚΑ για 1.800 γρ. περίπου
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα στο multi (όχι εντελώς πολτοποιημένα)
750 γρ. ζάχαρη
Χυμό από 1 μέτριο πορτοκάλι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 μικρά ξυλάκια κανέλας
200 γρ. κουβερτούρα ή 3-4 κ.σ. κακάο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού.   
Εάν χρησιμοποιήσουμε κακάο αντί για κουβερτούρα το προσθέτουμε σ' αυτή τη φάση στην κατσαρόλα. 
Αφήνουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε για να ενσωματώσουμε το κακάο.
Μόλις το κακάο ενσωματωθεί στο μίγμα και η ζάχαρη λιώσει, αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 ακόμη λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που θα κοχλάσει.
Εάν χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα αντί για κακάο την προσθέτουμε σ' αυτή τη φάση στο σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κουβερτούρα να λιώσει, ανακατεύοντας το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Ύστερα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αχλάδια  και βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στην εστία.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, περίπου, ξαφρίζοντας κάθε φορά που θα δούμε αφρό στην επιφάνεια.
Ελέγχουμε με το γνωστό τρόπο εάν έχει δέσει η μαρμελάδα (δηλαδή παίρνουμε λίγη μαρμελάδα, την βάζουμε σε ένα κρύο πιάτο και σέρνουμε επάνω της τη μύτη του κουταλιού για να δούμε εάν ο "δρόμος" που ανοίγεται μένει οπότε σημαίνει ότι η μαρμελάδα έχει δέσει αλλιώς βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη).
Γεμίζουμε ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μέχρι να τα ανοίξουμε και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή: Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό "Γλυκές Ιστορίες" του Στ. Παρλιάρου, τεύχος Νοεμβρίου 2011
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω  την αγαπημένη και πολύ γλυκιά Πηνελόπη ή "κατά κόσμον" :)) Selcouth του Moon Faces για το βραβείο που μου χάρισε. Αλλά δεν είναι μόνον το βραβείο είναι κυρίως η χαρά που παίρνω όταν εισπράττω τα καλά σας λόγια και την ικανοποίηση από τις συνταγούλες μου που ετοιμάσατε και άρεσαν σε σας και τους αγαπημένους σας. Ευχαριστώ πολύ, καλή μου Sel και σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να προτείνω σε όσους φίλους δεν έχουν επισκεφθεί το μπλογκοσπιτάκι της να το κάνουν γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει! :))
 Αλλά κάθε βραβείο έχει τους δικούς του κανόνες παραλαβής και στο συγκεκριμένο οι κανόνες είναι ...
1- Να αναφέρουμε αυτόν που μας το χάρισε.
2- Να απαντήσουμε σε 6 ερωτήσεις.  
3- Να το χαρίσουμε σε 7 bloggers.
Το ποιός μου το χάρισε ήδη σας το είπα. Περνάω λοιπόν, στις ερωτήσεις... 
1-Τί σε ενέπνευσε και τί σημαίνουν για σένα το όνομα του blog σου και το όνομα με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου.
--Με ενέπνευσε η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και η γέννηση των δύο ανιψιών μου που ...κυριαρχούν στη ζωή μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 'Ετσι "γεννήθηκε" και το όνομα του blog που είναι το ίδιο με την υπογραφή μου μια και "Tante Kiki", στα γαλλικά, σημαίνει "Θεία Κική" ...άσχετα αν οι μικρές με φωνάζουν απλά Κάκα και όχι Κική ούτε, φυσικά, "θεία Κική"!!!! χαχαχαχα  
2. Αν δεν ήσουν άνθρωπος τί θα ήθελες να ήσουν.
--Νομίζω ...τούρτα!!!!!! χαχαχα Ναι, τούρτα αν και όχι απαραίτητα σοκολατένια!!
3. Αν σε σταματούσαν στο δρόμο από το Blog Tv και σε ρωτούσαν "Ποιό είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων;" Τί θα απαντούσες; Ποιό είναι; 
Όσοι με γνωρίζουν ...γνωρίζουν ότι υπάρχουν στιγμές που με διακατέχει μοναχικότητα (ευτυχώς όχι μοναξιά). Από την άλλη, με μαλλώνουν για υπερβολική δοτικότητα αλλά και υπερβολική ανάγκη για ελευθερία... άστα να πάνε από αντιφάσεις δηλαδή!!!!!!!!!!
4. Ποιο στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις; 
Η αποδοχή από τόσους φίλους που μαγειρεύουν τις συνταγές μου και τους αρέσουν (αν και αμφέβαλα πολύ όταν ξεκίνησα) και η αίσθηση ότι αυτό που κάνω είναι χρήσιμο, χαλαρωτικό και δημιουργικό.
5. Ποια φωτογραφία θα βάζατε για τη ζωή;
6. Αγαπημένη λέξη
Ζωή γιατί τα περικλείει όλα... ελευθερία, αγάπη, πάθος, δημιουργία, χαρά, υγεία.
Και τώρα με τη σειρά μου θα το χαρίσω σε 7 bloggers χωρίς βέβαια να γνωρίζω αν το έχουν πάρει ή αν θέλουν να το πάρουν!!!
1- στη Ζαμπία του Kitchen Stories για τα υπέροχα πιάτα και τις απίθανες φωτογραφίες της που πάντα θαυμάζω.
2-στη Δήμητρα του Aussi Dimi decoupage για τις υπέροχες φωτογραφίες της που με ταξιδεύουν αλλά και τα καταπληκτικά της decoupage που μεταμορφώνουν συνηθισμένα αντικείμενα σε ...έργα τέχνης.
3- στην Αγγελική του Λεμόνι και Κανέλα γιατί ήταν η πρώτη που με βοήθησε όταν πρωτομπήκα στην μπλογκογειτονίτσα μας και για τις εντυπωσιακότατες φωτογραφίες της που με ξετρελλαίνουν. 
4- στην  Ιωάννα του Syros 2J's γιατί είναι πάντα γλυκιά, μας χαρίζει όμορφες αναρτήσεις κι ελπίζω να της φτιάξω λίγο το κέφι.
5- στην Καίτη του Kate's CakeBox για τα υπέροχα ποιήματά της και τον τρόπο γραφής της που λατρεύω.
6- στην Χρυσαυγή του Food for thought για τις συνταγές και τις φωτογραφίες που μας χαρίζει.
7- στην Ελένη του Μαγειρική με Φαντασία επίσης για τις νόστιμες συνταγές αλλά και τις φωτογραφίες της.
 Υ.Γ. Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου γιατί έχασα τα σχόλια των καλών φίλων bloggers... Ζαμπία, η Αγγελική, η Δήμητρα και Αναστασία!!!!!!!!!!!
Tante Kiki
27 Comments
No