Σουφλέ με πατάτες, πράσα, σπανάκι, φέτα και πράσινο μήλο



Σουφλέ για σήμερα! Ένα σουφλέ εξαιρετικό σε ένα σκεύος εξίσου εξαιρετικό. Ένα σουφλέ που δεν ξεφουσκώνει μόλις βγαίνει από το φούρνο αλλά μένει στο ύψος των περιστάσεων. 
Μια γεύση γλυκιά και ήπια, ένα πρασινοκίτρινο χρώμα πανέμορφο αλλά κι ένα άρωμα μοναδικό! Γεμάτο υγιεινά, νόστιμα και καθημερινά υλικά που μόνον καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό, μια εύκολη παρασκευή και ένα χορταστικό γεύμα είναι τα πλεονεκτήματά του.
Με τα σουφλέ είχα πάντα μια ...φοβία και τη ...διατηρώ. Για κάποιον περίεργο λόγο και μόνον που σκέφτομαι ότι θα φτιάξω σουφλέ ... αγχώνομαι. Εικόνες από υπέροχα σουφλέ, φουσκωμένα, που ξεχειλίζουν από το ειδικό σκεύος και μόλις βγουν από το φούρνο ...ξεφουσκώνουν με μιαν ανάσα και κάνουν την χαρακτηριστική λακούβα στη μέση με στοιχειώνουν!
Έτσι κι αυτή τη φορά ...μόνο που τώρα είχα ένα ισχυρό κίνητρο για να παρακάμψω τις ...ανησυχίες μου... το σκεύος σουφλέ που μου είχε στείλει ο κος Πέτρος Μάινας από το κατάστημα Ζούλοβιτς.
'Ενα σκεύος πολύ όμορφο, κάτασπρο με ραφινάτο σχέδιο που ταιριάζει με το άσπρο τραπεζομάντηλο που κάθε σπιτικό διαθέτει, ανθεκτικό, καθόλου βαρύ, ακόμα και όταν είναι γεμάτο ...κάτι που το εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί όταν είναι βαρύ μου φαίνεται δύσχρηστο ειδικά όταν το κρατώ με το ένα χέρι και με το άλλο ανοίγω το φούρνο της κουζίνας.
Ένα τέτοιο σκεύος αξίζει να το αγοράσεις αλλά και να δοκιμάσεις τη τύχη σου με το σουφλέ και μάλιστα ένα πεντανόστιμο σουφλέ με μπόλικα λαχανικά κι ένα ...φρούτο που δίνει μια ...ευγενική και φρουτένια γεύση στο σύνολο.
Πριν όμως περάσουμε στη συνταγή που αξίζει να τη δοκιμάσετε... ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του καταστήματος Ζούλοβιτς... όλο και κάτι θα βρείτε που να σας αρέσει λόγω της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων αλλά και της καταπληκτικής τους ποιότητας!!-:)) Και το καλύτερο;; Δεν χρειάζεται ούτε να βγούμε από το σπίτι μας μιας και μπορούμε να ψωνίσουμε online ό,τι θέλουμε και σε προνομιακές τιμές.
 ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες πατάτες κομμένες και βρασμένες
150 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο πράσινο μήλο, χοντροτριμμένο
4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
140 γρ. φέτα θρυμματισμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο για να αλείψουμε το σκεύος σουφλέ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε και το πράσινο μήλο.
Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά από τα λαχανικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ύστερα, πολτοποιούμε με ένα πηρούνι τις βρασμένες πατάτες, τόσο όσο να έχει μέσα μικρά κομμάτια και να μην είναι εντελώς πουρές.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πατάτες, τη θρυμματισμένη φέτα, αλάτι (όσο θέλουμε), πιπέρι και τους κρόκους των αυγών και αφού ανακατέψουμε καλά το μίγμα το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα (τόσο όσο να στέκεται στο μπολ εάν το γυρίσουμε ανάποδα) και την προσθέτουμε με την κουτάλα και ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά στο προηγούμενο μίγμα.
Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμμάτων και αλείφουμε προσεκτικά το σκεύος σουφλέ.
Το γεμίζουμε με το μίγμα του σουφλέ και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει μια όμορφη, χρυσαφένια επιφάνεια.
Tante Kiki
36 Comments
No