Μπουκιές κοτόπουλου παναρισμένες με δημητριακά και τριμμένο ρεγκάτο


Μικρές, χρυσόξανθες κοτομπουκιές που νοστιμίζουν τη... ζωή μας! Τρώγονται η μία μετά την άλλη από μικρούς και μεγάλους και θυμίζουν ολίγον από KFC αν και δεν είναι ούτε καυτερές ούτε ιδιαίτερα πικάντικες μόνο και μόνο για να μπορούν να τις απολαύσουν τα πιτσιρίκια. 
Εάν, βέβαια, πρόκειται να τις απολαύσουν μεγάλα πιτσιρίκια (ξέρετε εσείς!!!) τότε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά αλλά και να αντικαταστήσουμε τη γλυκιά πάπρικα με τσίλι ...έτσι για να ...ανάψουν τα ...αίματα και να "τρέξει" λίγο ο μεταβολισμός μας. -:))
Η αρχική ιδέα... μικρές, χρυσόξανθες τηγανιτές κοτομπουκιές που παρεούλα με τηγανιτές πατάτες και μια ωραία πράσινη σαλάτα αποτελούν ένα, μοναδικής νοστιμιάς, γεύμα (αρκεί να μην το απολαμβάνουμε καθημερινά λόγω του ότι είναι τηγανιτές οι κοτομπουκιές).
Εάν πάλι, είστε φανατικοί πολέμιοι ακόμη και των περιστασιακών "τηγανιτών" λιχουδιών τότε δεν έχετε παρά να βάλετε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί και σ' ένα άλλο λεπτοκομμένες πατάτες και να ετοιμάσετε μια πιο υγιεινή εκδοχή του πιάτου, ψήνοντάς τα στο φούρνο.
Ελάτε να δούμε τη συνταγή και αποφασίστε εσείς ποιά εκδοχή θα ετοιμάσετε...
ΥΛΙΚΑ
2 μπουτάκια χωρίς κόκκαλο κομμένα σε μπουκιές
1 αυγό + 1 φλ. τσ. γάλα ή 2 αυγά
11/2 φλ.τσ. αλεύρι
1 φλ.τσ. νιφάδες καλαμποκιού (χωρίς επικάλυψη ζάχαρης) ψιλοθρυμματισμένες
2/3 φλ.τσ. τριμμένο ρεγκάτο
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα σκόρδο
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα μουστάρδα σκόνη *
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο (ή μπολ) το 1 φλ.τσ. αλεύρι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα (ή τα 2 αυγά) και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε, ανακατεύοντας καλά, το υπόλοιπο αλεύρι, τις νιφάδες καλαμποκιού, το ρεγκάτο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη σκόνη μουστάρδας και τη γλυκιά πάπρικα.
Παίρνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις βάζουμε πρώτα μέσα στο σκέτο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος τις πανάρουμε με το μιγμα που έχει το τυρί και τις νιφάφες καλαμποκιού.
Αφήνουμε τις κοτομπουκιές στην άκρη μέχρις ότου να ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδό μας.
Βάζουμε τις κοτομπουκιές στο τηγάνι, και τις αφήνουμε να τηγανιστούν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για να μην τηγανισθούν απ' έξω και είναι ωμές από μέσα.
Μόλις αποκτήσουν ένα ωραίο καστανό χρώμα τις βγάζουμε με μια λαβίδα και τις βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να "αφήσουν" το περίσσιο λάδι τους.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες και μια ωραία σαλάτα.
TIPS
*  Εάν δεν έχουμε σκόνη μουστάρδας την αντικαθιστούμε με κανονική που την διαλύουμε μέσα στο μίγμα των αυγών.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, να τοποθετήσουμε εκεί  τις κοτομπουκιές και να τις ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν.
Εάν έχουμε φούρνο με αέρα, βάζουμε σε ένα άλλο ταψί λεπτοκομμένες πατάτες και κάνουμε και "τηγανιτές" πατάτες φούρνου (ΕΔΩ) για να συνοδεύσουμε τις κοτομπουκιές.

Tante Kiki
14 Comments
No