Ένα υπέροχο Victoria κέικ



Κατάλληλο για κέικ ή για βάση σε τούρτες όλο νοστιμιά το κλασσικό αυτό κέικ έχει απλά θεϊκή γεύση! Με αναλογίες που απομνημονεύονται πανεύκολα δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να ανοίγετε το βιβλίο συνταγών για να φτιάξετε με κάθε επιτυχία!!
ΥΛΙΚΑ για μια φόρμα 20 εκ.
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της + 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2-3 κ.σ. γάλα ή αριάνι
2 καψουλάκια βανίλιας
Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 πορτοκαλιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι ή μια φόρμα με 20 εκ. διάμετρο.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν.
Ύστερα, προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα ή το αριάνι και ένα ένα τα αυγά.
Τέλος, ανακατεύοντας με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και τη φαρίνα με το μπέικιν.
Εναλλακτικά, και σύμφωνα με την αρχική συνταγή βάζουμε στο μπολ του μίξερ, όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και κρεμώδες μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και όταν το βγάλουμε θα πρέπει να είναι στεγνό ή σχεδόν στεγνό.
Απολαμβάνουμε με λίγη άχνη, ή κομμένο στη μέση και γεμάτο με μαρμελάδα ή μερέντα.
Καλή σας συνέχεια!!! -:))
Πηγή: Good Food magazine, May 2005 / BBC, Good Food
Tante Kiki
25 Comments
No