Carrot cookie cakes ή αλλιώς... μπισκοτοκεκάκια καρότου


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα σας εύχομαι!!! 
Πρωινή βόλτα σήμερα για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου που γέμισαν τα καφέ της συνοικίας μας μιας και η εβδομάδα ξεκίνησε με απεργίες. Μετά την πρωινή μου βόλτα στο σχολείο και το νηπιαγωγείο για να αφήσω τις μαθητριούλες μας... πέρασα για διάφορες δουλειές από το κέντρο της γειτονιάς μας και... βλέπω να έχουν ξεχειλίσει τα δύο καφέ σε μαθητές!!!! Και ήταν τόσοι πολλοί που μέχρι και στα σκαλάκια της τράπεζας απέναντι από το καφέ είχαν καθίσει!!! Τώρα μη με ρωτήσετε τί σκέφτηκα... θα σας απαντήσω ...τίποτα... απολύτως τίποτα!!!!!!!!!! Αρνούμαι, συνειδητά φυσικά, να σχολιάσω την κατάσταση γιατί η πραγματικότητα δεν αλλάζει (ή δεν θέλουμε να την αλλάξουμε...). 
Εν πάσει περιπτώσει, ας προσπαθήσω, ειδικά τους γονείς μεγαλύτερων μαθητών, να σας γλυκάνω με ένα αφράτο - μαλακό μπισκοτοκεκάκι καρότου, σούπερ αρωματικό και νόστιμο, που ταιριάζουν με καφέ, γάλα, τσάι αλλά και μόνα τους και μπορούν να μπουν άνετα στο ταπεράκι για το σχολείο ή τη δουλειά. 
Μέχρι τώρα δεν είχα δοκιμάσει αυτό που λένε carrot cookie cakes και να που ήρθε η ώρα τους!! -:))
Εύκολα στην παρασκευή τους, υγιεινά, με φυτικές ίνες θα γίνουν από τα αγαπημένα σας. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα αν και η συγκεκριμένη συνταγή είχε τα καρότα βρασμένα και όχι ωμά. Εξάλλου έτσι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες αυτά με τα ωμά και τριμμένα καρότα και τα άλλα με τα βρασμένα και πολτοποιημένα. Διάβασα πολλές συνταγές αλλά τελικά η συγκεκριμένη που σας δίνω είναι αποτέλεσμα δοκιμής με τις ποσότητες εντελώς τροποποιημένες μιας και η αντίστοιχη αμερικάνικη από την ιστοσελίδα κάποιας μάρκας ζάχαρης δεν είχε καθόλου αρωματικά πέρα από το ξύσμα αλλά ούτε και ξηρούς καρπούς. Νομίζω ότι η προσθήκη φουντουκιών (εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ή καρύδια) αλλά και τζίντζερ και κανέλας τα κάνει πολύ αρωματικά κάτι που ήταν το ζητούμενο. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και λίγο γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο γιατί ταιριάζουν επίσης πολύ.
Αν, λοιπόν, αγαπάτε τα μαλακά μπισκοτοκεκάκια ή το κέικ καρότου... δοκιμάστε τα και δεν θα απογοητευθείτε!!! -:))
ΥΛΙΚΑ για 24 cookies
300 γρ. βρασμένα και ψιλοκομμένα καρότα
1 αυγό μεγάλο
220-230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
110 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
2 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού (σκόνη)
Χυμό και ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
60 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα.
Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε νερό για 10-12 λεπτά να βράσουν.
Ύστερα, τα βάζουμε στο multi μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και τα φουντούκια και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το αλεύρι, το μπείκιν, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν ένα ομογενοποιημένο, κρεμώδες και αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε στο μπολ τη σόδα φαγητού, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα πολτοποιημένα καρότα με τα φουντούκια.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού.
Χτυπάμε μέχρι να ανακατωθούν καλά όλα τα υλικά.
Μετά, καλύπτουμε με αντικολλητική επιφάνεια ή χαρτί δύο λαμαρίνες φούρνου και βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα.
Τα cookies αυτά απλώνουν ελάχιστα, οπότε χωρούν άνετα 12 cookies σε κάθε λαμαρίνα.
Ψήνουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα.
Tante Kiki
23 Comments
No