Κοτόπουλο με κρεμμύδια και ελιές


Καλή σας μέρα!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να περάσατε μια καλή εβδομάδα και να χαίρεστε γιατί έφτασε μια ακόμα Παρασκευή!!! Σαββατοκύριακο μπροστά μας... άντε υπομονή σήμερα!!! 
Το φθινόπωρο προχωράει και ο καιρός αρχίζει να το καταλαβαίνει ... δροσερά πρωινά, ζεστά μεσημέρια, ψυχρά βράδια που η ζακετούλα μας κάνει παρέα σχεδόν σε κάθε έξοδό μας!!! 
Τί θα λέγατε για μια πρόταση για ένα όμορφο, φθινοπωρινό, Κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι;;; Με ένα όμορφο τραπεζομάντηλο, το καλό, ίσως, σερβίτσιο που έχει μείνει για καιρό ξεχασμένο στον μπουφέ, λίγα φθινοπωρινά λουλούδια στο κέντρο του τραπεζιού, ένα ποτηράκι κρασί,  καρδιά γεμάτη αγάπη και πρόσωπο χαμογελαστό ζητήστε από τους αγαπημένους σας να καθήσουν αναπαυτικά γύρω από το τραπέζι κι εσείς σερβίρετε το απλό πλην όμως πεντανόστιμο πιάτο που θα διαβάσετε σε λίγο.
Απλό, εύκολο, γρήγορο και οικονομικό το κοτόπουλο με κρεμμύδια και ελιές θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μπουτάκια χωρίς κόκκαλο, σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
1 μεγάλο καρότο σε φέτες
1 φλ.τσ. κρασί κόκκινο ξηρό
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
8-10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι και γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
6 κ.σ. φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. βασιλικό
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι και τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους (να ασπρίσουν) απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βρντομάταιάση για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ύστερα, βάζουμε τα κυβάκια και τον πελτέ ντομάτας και 1 ποτήρι ζεστό νερό.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον βασιλικό, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά το φαγητό μας να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.

Δοκιμάζουμε το κοτόπουλο εάν έχει μαλακώσει.
Εάν όχι προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Εάν ναι, προσθέτουμε τις ελιές και τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύουμε προσεκτικά και αποσύρουμε από την ηλεκτρική εστία.
Βράζουμε το μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε το φαγητό μας.
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Tante Kiki
13 Comments
No