Μπισκότα σαβαγιάρ με γέμιση κρέμας καφέ και γλάσο σοκολάτας


Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!!! 
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ενώ η διάθεσή μου είναι σχεδόν στα ύψη... η έμπνευσή μου είναι στα... βάθη!!! Δεν ...μα δεν... όσες φορές προσπάθησα να γράψω ένα κείμενο της προκοπής μετά από λίγο κατέληξα να πιέζω με ...μανία το delete για να το εξαφανίσω!! Λίγο η περιπέτεια που, πρόσφατα, πέρασα... λίγο η εποχή που ταυτίζεται με την έναρξη των μαθημάτων, λίγο τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας... με έχουν αποσυντονίσει!!! Και δεν είναι μόνον η έμπνευση για το κείμενο αλλά και η μαγειρική έμπνευση ή η επιλογή συνταγών για μαγειρικές δημιουργίες!!! 
Και τώρα που σας εξήγησα το τί συμβαίνει και γιατί όταν μπαίνετε στο μπλογκοσπιτάκι μου δεν ..."σκοντάφτετε" πάνω στη γνωστή φλυαρία μου ...άντε ...ελάτε να σας κεράσω ένα καφεδάκι έστω και διαδικτυακό. Κι επειδή καφεδάκι χωρίς ...μπισκοτάκι ...γίνεται;;; Δεν γίνεται!!! Ελάτε να σας κεράσω κι ένα γεμιστό μπισκοτάκι που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς κόπο και που θα σας βγάλει απροπρόσωπους όταν έχετε ξαφνικές επισκέψεις ή όταν... η μαγειρική και ζαχαροπλαστική σας έμπνευση τολμά να σας... εγκαταλείπει!!! 
Κι εξάλλου, άνθρωποι είμαστε... αποκλείεται να βαριόμαστε και να θέλουμε κάτι εύκολο και γρήγορο αλλά εξίσου νόστιμο ή μήπως αποκλείεται να μην έχουμε χρόνο και να θέλουμε ένα γεμιστό μπισκοτάκι με το καφεδάκι μας ...έτσι για να ξεκουραστούμε το απογευματάκι μετά τη δουλειά!!!
Ελάτε, να πιούμε το καφεδάκι μας και να σας κεράσω αυτό το πανεύκολο γεμιστό σαβαγιάρ που θα σας ...πλανέψει!!! -:))
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο έτοιμα σαβαγιάρ (24 σαβαγιάρ)
Για τη γέμιση
400 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά*
5 κ.σ. κούσταρ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ή κορν φλάουρ)**
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
20 γρ. κουβερτούρα 
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το μισό γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε σ' αυτό το κούσταρ πάουντερ (το άνθος αραβοσίτου ή το κόρν φλάουρ).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, τον καφέ, την κουβερτούρα και το αλάτι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε και το γάλα με το λιωμένο κούσταρ πάουντερ ανακατεύοντας καλά.
Μόλις η κρέμα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε (είτε έξω από το ψυγεία είτε μέσα σ' αυτό) να κρυώσει καλύπτοντάς την με διαφανή μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
Όταν η κρέμα κρυώσει καλά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (εάν θέλουμε) και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα ώστε να αφρατέψει.
Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ και με ένα κορνέ ή με ένα μαχαίρι βάζουμε μια ποσότητα κρέμας στην ίσια πλευρά του.
Καλύπτουμε με ένα άλλο σαβαγιάρ και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη
Σε μια μικρή κατσαρόλα που την βάζουμε επάνω σε άλλη που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό για να κάνουμε ένα μπαιν μαρί αυτοσχέδιο, λιώνουμε την κουβερτούρα.
Όταν λιώσει την ανακατεύουμε και περιχύνουμε μ' αυτή τα γεμιστά σαβαγιάρ.
Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε για να τα στολίσουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα και τα αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Τα συγκεκριμένα μπισκότα εάν τα τυλίξουμε σε σελοφάν σαν καραμέλες είναι ένα ωραίο και φθηνό κέρασμα για τους συμμαθητές των παιδιών όταν έχουν γιορτή ή γενέθλια ή ακόμα και σε μια ωραία πιατέλα ένα υπέροχο δωράκι όταν μας καλούν για φαγητό.
TIPS
*Εάν θέλουμε την κρέμα της γέμισης με λιγότερες θερμίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 200ml γάλα με λίγα λιπαρά και 200ml νερό και να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με 2-3 κ.σ. φρουκτόζη που έχει μεγαλύτερη γλυκαντική ικανότητα.
*Και για ένα ακόμα πιο χειροποίητο αποτέλεσμα μπορούμε να κάνουμε μόνες μας, σπιτικά μπισκότα σαβαγιάρ, με συνταγή που θα βρούμε ΕΔΩ.
Εάν χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ προσθέτουμε και 1 κ.γλ. βανίλια ή 1 καψουλάκι βανιλίνης.
Tante Kiki
39 Comments
No