Ψητά τσιπς μπουγατσάκια... σπιτικά


Σάββατο σήμερα!!! Μια ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Μια εβδομάδα που τα είχε όλα... απεργίες, διαδηλώσεις με ακραίες καταστάσεις, αίμα, συζητήσεις επί συζητήσεων, σχολεία κλειστά, σχολεία ανοιχτά, παιδιά χαρούμενα που δεν είχαν τον βραχνά του πρωινού ξυπνήματος ...έστω και για δυό μέρες, παιδιά μεγαλύτερα, προβληματισμένα για το μέλλον τους, αλλά και τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς και γονείς που αναρωτιούνται τί θα γίνει!!!! Μια εβδομάδα ...δραματική που μας κάνει όλους ανήσυχους για το αύριο στη χώρα μας!!
Όμως, Σάββατο είναι!!! Έχουμε ανάγκη να πάρουμε μιαν ανάσα... έστω κι αν αυτό δεν είναι το πιο σωστό!!! Έχουμε ανάγκη να ...ξεσφίξουμε το στομάχι μας ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να αφήσουμε για λίγο έξω από το σπίτι μας (αν γίνεται) όλα αυτά. Να δούμε την οικογένεια, τους φίλους, να δούμε μια ταινία ή να ακούσουμε μουσική και να προσπαθήσουμε να βρούμε την ενέργεια που μας χρειάζεται για την εβδομάδα που θα έρθει.
Σάββατο απόγευμα, λοιπόν και ...αλλάζοντας το σκηνικό, μπαίνω αποφασιστικά στην κουζίνα για να ετοιμάσω κάτι πολύ απλό που όμως θα κάνει γλυκιά παρέα σε μικρούς και μεγάλους με απόλυτα υγιεινό τρόπο. Κόβω, λιώνω, πασπαλίζω, ξαναπασπαλίζω και ψήνω... άρωμα μπουγάτσας γεμίζει το χώρο... επιτέλους, σβήνω το φούρνο και ξεφουρνίζω... πωπωωω, τί έπαθα!!!! Εξαφανίζονται!!!! Μόλις που πρόλαβα να φωτογραφήσω!!!!! 
"Θέλουμε κι άλλαααααα!!! Θέλουμε και για το σχολείοοο!!!" ακούγονται δυο μικρές, λατρεμένες φωνούλες... "Αύριο πάλι... είναι τόσο εύκολα και γρήγορα!!! Θα σας φτιάξω την Κυριακή και για το σχολείο!!" στέλνω την απάντηση χαμογελώντας με χαρά... γιατί... ποιά δεν χαίρεται όταν ετοιμάζει νοστιμιές που αρέσουν στους αγαπημένους;;;;; -:)))
Πάμε να δούμε το γλυκό τσιμπολόγημα;;;
Και νά... ο πρώτος "κλέφτης" ...χαχαχαχα
ΥΛΙΚΑ
6 αραβικές πίτες (370 γρ.)
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. άχνη
1 κ.σ. κανέλα
Ζάχαρη κρυσταλλική (άσπρη ή καστανή) για το τελικό πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου (προσοχή όχι περισσότερο).
Κόβουμε με μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας τις πίτες σε λωρίδες και μετά σε τετράγωνα κομμάτια.
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα κομμάτια της αραβικής πίτας, ανακατεύοντάς τα με τα χέρια ή με δύο κουτάλια.
Ανακατεύουμε την άχνη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα βουτυρωμένα κομμάτια.
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανοίγουμε το φούρνο 2-3 φορές και ανακατεύουμε τα τσιπς.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!
Πηγή: Περιοδικό "Ζάχαρη & Αλεύρι", Τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2013


Tante Kiki
32 Comments
No