Κρέπες ψητές με κορν φλέικς και σοκολάτα


Καλή σας μέρα!!! Καλό Σαββατιάτικο πρωινό!! 
Σήμερα γιορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, είναι μέρα νηστείας κι εγώ θα ήθελα να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Σταύρους, τις Σταυρούλες και όλους όσους γιορτάζουν!!! Να είστε καλά και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!
Σήμερα και αύριο χαλάρωση, οικογένεια, φίλοι, ελεύθερος χρόνος κι αυτό σημαίνει τα χόμπυ στο προσκήνιο για να ομορφύνουν το τέλος της εβδομάδας! Μερικές φορές κάποιο απρόσμενο γεγονός μας κάνει να ξαναμετρήσουμε τί σημαίνει για μας η λέξη ευτυχία! Ένα γεγονός που ξεκινάει απειλητικά αλλά έχει καλό τέλος με ταρακούνησε, όπως συνηθίζω να λέω, και μου έκανε καλό τελικά...γιατί με ξαναέβαλε στη διαδικασία να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να σκεφτόμαστε μόνον τα προβλήματα και μόνον το αύριο!!! Ας μην ξεχνάμε... το σήμερα ζούμε και είναι πολύτιμο για να το σπαταλούμε μόνον με μιζέρια και προβληματισμούς. Θα μου πείτε και τί να γίνει έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μας;;; Και τώρα πια θα σας απαντήσω ...ναι, είναι αναπόφευκτα τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας χαλούν τη διάθεση αλλά ας μην τα αφήνουμε να μας καταστρέφουν τη ζωή και να χάνουμε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε... την υγεία, την αγάπη, την οικογένεια, τους φίλους, τα χόμπυ, την αλληλεγγύη και την προσφορά. Αυτά και μόνον μας χαρίζουν την ευτυχία της καθημερινότητας που είναι η μεγαλύτερη και πιο πραγματική ευτυχία!! Κι αυτή τη φορά... όχι δεν έπεσε ξανά στο κεφάλι μου το μενίρ της αισιοδοξίας αλλά ένα πραγματικό μενίρ που με έκανε να ξαναβρώ όσα είχα χάσει μέσα στην καθημερινή τρεχάλα, το καθημερινό άγχος για ...επιβίωση αλλά και μέσα στις καθημερινές άσχημες ειδήσεις από πολλές γωνιές του κόσμου. 
Ας μην χάνουμε όμως το δρόμο μας... η ευτυχία βρίσκεται σε πολύ πιο κοντινά και απλά "πράγματα", σε μεστά συναισθήματα και σε στιγμές που περνούν και χάνονται. Ακόμη κι όταν όλα φαίνονται μαύρα ...υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως στο τούνελ αρκεί να υπάρχει υγεία και αγάπη!! 
-:))) Ας μην χάνουμε το σίγουρο σήμερα για το αβέβαιο αύριο κι ας απολαύσουμε κάθε μέρα τον ήλιο, τον καταγάλανο ή τον συννεφιασμένο φθινοπωρινό ουρανό, τα λουλούδια, τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις...
Για το Κυριακάτικο πρωινό δε... τί καλύτερο από το να περιποιηθούμε τους αγαπημένους μας (και τον ίδιο μας τον εαυτό) με μια υγιεινή κρέπα που ανήκει στη δημιουργική κουζίνα μια και είναι μια κρέπα όχι σαν τις άλλες! Η γέμισή της με κορν φλέικς και σοκολάτα την κάνει ακαταμάχητη από πολλές απόψεις... είναι θρεπτική (εντάξει ας μη μετρήσουμε τις θερμίδες), νόστιμη και υγιεινή... έτσι όπως ψήνεται στο φούρνο! Φυσικά, μπορούμε να την τηγανίσουμε αν θέλουμε αλλά έτσι κι αλλιώς η νοστιμιά της είναι υπαρκτή! Λουσμένη με την κρέμα γάλακτος, όμως, παίρνει άλλη διάσταση!! 
Πολλαπλασιάστε το μίγμα ανάλογα με το πόσες κρέπες θέλετε... μετρήστε κεφάλια κι ελάτε μαζί μου για να δούμε πόσο εύκολη είναι η παρασκευή της!!!!!! -:))
ΥΛΙΚΑ για 1 ταψάκι  με διάμετρο 15-17 εκ.
1 αυγό μεγάλο
6 κ.σ. γάλα
4-5 κ.σ. κόρν φλέικς (με μέλι κατά προτίμηση)
2 1/2 κ.σ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
30-50 γρ. σοκολάτα γάλακτος (εγώ χρησιμοποίησα Lacta 30 γρ.) σε κομμάτια
4-5 κ.σ. κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε τα κόρν φλέικς.
Τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν (ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από τα κορν φλέικς).
Ύστερα, προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε έναν χυλό μέτρια πηχτό (σαν αυτό που κάνουμε για τις κρέπες).
Προσθέτουμε και τα κομμάτια της σοκολάτας.
Κάλυπτουμε το ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας.
Βάζουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η κρέπα μας.
Βγάζουμε την κρέπα από το φούρνο και την περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος προτού την απολαύσουμε.
TIPS
Εάν θέλουμε μπορούμε να τηγανίσουμε την κρέπα αντί να την ψήσουμε στο φούρνο.
Καλό Σαββατοκύριακο!!! -:))
Tante Kiki
31 Comments
No