Η πιο γρήγορη παιδική γλυκολιχουδιά...


Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό, απλό και οικονομικό!!! Μια γλυκιά ανταμοιβή που θα τους ξεκουράσει αλλά και μια καλή πηγή ενέργειας για τους μαθητές, μικρούς και μεγαλύτερους. Με το γλυκάκι αυτό αλλά και την αυριανή πρόταση για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό θα κλείσει το αφιέρωμα στους μικρούς μας φίλους που μόλις ξεκίνησαν τον ετήσιο αγώνα για γνώση και όχι μόνον.
Θα μου πείτε... δεν κάνει για τους μεγάλους; Απαγορεύεται;;;; Φυσικά και όχι, μια και αποτελεί ένα γνωστό comfort food εδώ και πολλά χρόνια με διάφορες παραλλαγές που δύσκολα μπορεί κάποιος να απαρνηθεί.
Στο δικό μας οικογενειακό τραπέζι το ρυζόγαλο, είχε πάντα μια τιμητική θέση αν και με διαφορετικούς ρόλους. Πότε σαν αγαπημένο βραδινό, ιδιαίτερα για τον μπαμπάκα μου, πότε σαν επιδόρπιο ή απογευματινό σνακ για μας τα παιδιά και πότε σαν γλύκισμα μετά από ένα οικογενειακό Κυριακάτικο γεύμα σε μια εκδοχή που θα σας δείξω κάποια άλλη στιγμή. 
Το ρυζόγαλο, λοιπόν, με συντρόφευε από τα μικράτα μου! Ένα μπολ με ρυζόγαλο με ζεστό ή κρύο με ...ταξιδεύει στο χρόνο! Η γευστική μνήμη το έχει συνδέσει με την οικειότητα του πατρικού σπιτιού, την Καβάλα που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το σπίτι της γιαγιάς αλλά και στιγμές γευστικής απόλαυσης όπου η πολυπλοκότητα του γλυκού είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη νοστιμιά του.
Μια τέτοια νοστιμιά, ετοίμασα για να υποδεχθώ τις δυο μικρές μας μαθήτριες την πρώτη μέρα του σχολείου! Μετά το φαγητό, οι αγαπημένες λιχουδιές του σούπερ μάρκετ "παντρεύτηκαν" με το υγιεινό, σπιτικό ρυζόγαλο για να δημιουργήσουν λιλιπούτειους ευτυχισμένους ουρανίσκους! Και το πέτυχαν!!!! Τα γλυκάκια εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και το απόγευμα είχαμε και ...επαναληπτικό αγώνα!!!! χαχαχα
Αξίζει να φτιάξουμε αυτό το ρυζόγαλο (με το ρύζι μπασμάτι και το εβαπορέ έχει άλλη γεύση, πιο μεστή) και να το συνδυάσουμε με την αγαπημένη λιχουδιά από το σούπερ μάρκετ αλλά και με γλυκό του κουταλιού ή με μαρμελάδα, με σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα ή σιρόπι σοκολάτας δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Και για τους λάτρεις του ινδοκάρυδου, προσθέστε του σταγόνες  ή τρούφα κουβερτούρας και πασπαλίστε το με αποξηραμένη καρύδα. Αν δε, του προσθέσετε και σταφίδες ...τότε ξεπερνάει κάθε προσδοκία!! 
Πάμε να δούμε την πανεύκολη συνταγή;;;;
ΥΛΙΚΑ για 3-4 μερίδες
400 γρ. γάλα εβαπορέ πλήρες ή όχι
4 κ.σ. ρύζι μπασμάτι που βράζει σε 10 λεπτά
4 κ.σ. κούσταρ πάουντερ με γεύση βανίλια
2-3 κ.σ. ζάχαρη
μερικά μπισκότα Οreo (μίνι ή κανονικά)
μερικές γκοφρέτες με γέμιση σοκολάτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια  κατσαρόλα βάζουμε το μπασμάτι με νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
'Υστερα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατσαρόλα τα 2/3 από το γάλα και τη ζάχαρη.
Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κούσταρ πάουντερ και μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το διαλυμένο κούσταρ.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το ρυζόγαλό μας.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε 2 από τα μπολάκια (ή ποτηράκια) σπάζουμε και ρίχνουμε μερικές γκοφρέτες και στα άλλα δύο μερικά μπισκότα.
Αφού έχει κρυώσει καλά το ρυζόγαλο, γεμίζουμε τα ποτηράκια με κρέμα και γαρνίρουμε από πάνω πάλι με θρυμματισμένες γκοφρέτες ή θρυμματισμένα μπισκότα αντίστοιχα.
Tante Kiki
17 Comments
No