Δροσερό σιμιγδαλογλυκό με ροδάκινα


Δροσερό σιμιγδαλογλυκό με ροδάκινα
Καλημέρα σας! Για σήμερα ένα υπέροχο και δροσερό γλυκάκι, κάτι σαν χαλβάς σιμιγδαλιού με γάλα, με περιορισμένες θερμίδες λόγω του ότι δεν έχει λάδι ή βούτυρο, που η αγαπημένη Ντ. Νικολάου έδειξε στην εκπομπή της Ε.Ψυχούλη με φράουλες κι εγώ το έφτιαξα με ροδάκινα, μιας και το φρούτο που κυριαρχεί παντού αυτή την εποχή είναι τα ζουμερά, πεντανόστιμα ροδάκινα.
Το γλυκάκι αυτό είναι τόσο οικονομικό όσο και νόστιμο, δροσερό, ελαφρύ αλλά μπορεί να γίνει νηστίσιμο αν χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου ή κανονικά αρτύσιμο με ελαφρύ γάλα φρέσκο. 
Ο χρόνος που απαιτεί η διαδικασία του είναι ελάχιστος και η νοστιμιά του αυξημένη. Γι αυτό το επέλεξα για να τιμήσω την αδερφούλα μου (αν και δεν είναι αυτή η τούρτα των γενεθλίων της... θα τη δείτε κι αυτή) μιας και σήμερα
 γιορτάζει τα γενέθλιά της. Έτσι, της αφιερώνω τη σημερινή ανάρτηση, το δροσερό ροδακινογλυκό αλλά και μια σοκολατένια τούρτα (μια και είναι σοκολατομανής). Σήμερα, γιορτάζουμε τα γενέθλιά της όπως ακριβώς όταν γεννήθηκε... Τρίτη, 13 Αυγούστου!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αδερφούλα μου, να τα χιλιάσεις, να σε χαιρόμαστε όλοι  κι εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Να έχεις πάντα υγεία, αγάπη, χαρά, ευτυχία, εργασία και όνειρα για το μέλλον... Να καμαρώνεις πάντα τις νεραϊδούλες μας και όλοι εμείς εσένα! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 lt γάλα φρέσκο ελαφρύ (ή για γλυκό νηστίσιμο:γάλα αμυγδάλου ή καρύδας)
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κ.γ. απόσταγμα αμυγδάλου
400 γρ. ροδάκινα σε ελαφριά κομπόστα
4 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο
1/2 φλ. αμύγδαλα φιλέ για γαρνίρισμα, ελαφρώς καβουρδισμένα (προαιρετικά)
Δροσερό σιμιγδαλογλυκό με ροδάκινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με 1 1/2 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη. 

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά και μετά τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια κόβουμε τα μισά ροδάκινα σε κυβάκια και τα υπόλοιπα σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το μέλι σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε το μείγμα για 7 - 8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το απόσταγμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. 
Μόλις κρυώσει η σιμιγδαλόκρεμα ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια ροδάκινου και ανακατεύουμε. 
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, μακρόστενη και την ντύνουμε εσωτερικά πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και μετά με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τη να εξέχει από τα χείλη της φόρμας. 
Στο πάτο της φόρμας στρώνουμε την μαρμελάδα την οποία έχουμε αραιώσει με 2 κ.σ. χλιαρό νερό. 
Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ροδάκινου και μετά αδειάζουμε το χαλβά μέσα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. 
Σκεπάζουμε από πάνω με την μεμβράνη που αφήσαμε στις άκρες και παγώνουμε στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες ή μια ολόκληρη νύχτα.
Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε το χαλβά και αφαιρούμε τη μεμβράνη.  
Προαιρετικά περιχύνουμε με λίγη ακόμα μαρμελάδα ροδάκινου αραιωμένη ή ζεσταμένη ελαφρά μέχρι να αραιώσει.
Δροσερό σιμιγδαλογλυκό με ροδάκινα

Tante Kiki
11 Comments
No