Βινεγκρέτ με μουστάρδα και δύο είδη ξιδιού


Λαδολέμονα, βινεγκρέτ, πέστο, σάλτσες γιαουρτιού, dressings έχουν έναν κοινό σκοπό... να νοστιμίσουν τις σαλάτες μας και ειδικά τις καλοκαιρινές, με τα ωμά, φρεσκότατα λαχανικά της εποχής αλλά και να τους χαρίσουν επιπλέον άρωμα με τα υπέροχα αρωματικά της μεσογειακής μας φύσης που περιέχουν. Η προσθήκη της μουστάρδας βοηθά στην αυξημένη ένταση της γεύσης αλλά και στο ευκολότερο "δέσιμο" της  βινεγκρέτ. Όσο για τα δύο είδη βαλσαμικού ξιδιού, η γεύση τους συμπληρώνει το ένα το άλλο. Έτσι έχουμε μια βινεγκρέτ σφιχτοδεμένη,  με ωραία πυκνότητα που προκύπτει από μια πολύ απλή διαδικασία και εξίσου απλά υλικά που θα νοστιμίσει απίστευτα πράσινες σαλάτες.
ΥΛΙΚΑ για 150 ml 
100 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. λευκό ξίδι βαλσαμικό (ή μηλόξιδο)
2 κ.σ. μαύρο ξίδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 πρέζα σκόρδο αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. μέλι
Αλάτι και τετράχρωμο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, έως ότου ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Ύστερα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά με συνεχή ροή, ανακατεύοντας πάντα δυνατά μέχρι να έχουμε μαι ελαφρώς παχύρρευστη σάλτσα.
Μπορούμε, επίσης, να φτιάξουμε την βινεγκρέτ στο multi, προσθέτοντας τα υλικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κάτι που αξίζει όταν έχουμε μια μεγαλύτερη ποσότητα υλικών.
Καλό σας Σαββατοκύριακο!!! 
-:))) 
Tante Kiki
10 Comments
No