Ταρτελέτες με αλμυρή γέμιση σε χρόνο ρεκόρ


Σνακ, μεζές για μπύρα ή και ούζο αλλά και κρασάκι, κανονικό φαγητό αν θέλουμε αλλά και για μπουφέ ή πικ νικ... μικρές ταρτελέτες γεμάτες με τυριά, ελιές, ντομάτα και δυόσμο... φρέσκο αρωματικό δυόσμο... με άλλα λόγια... νοστιμότατες, αρωματικές, μεσογειακές ταρτελέτες.

Σήμερα, ακόμη μια συνταγούλα εύκολη, νόστιμη και καλοκαιρινή αλλά αλμυρή αυτή τη φορά με σφολιατάκια βουτύρου που είναι από τα αγαπημένα μου. Αυτά τα σφολιατάκια σας εγγυώμαι... μόλις γίνουν ...εξαφανίζονται!!! Δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν καλά καλά και η πιατέλα είναι ήδη άδεια. Κι αν συνοδεύονται με κρύα κρύα μπυρίτσα... εεεεε, τότε ...απογειώνονται κι αυτά κι εμείς μαζί!! -:))
Η υπέροχα τριφτή σφολιάτα μαζί με την αλμυρούτσικη γεύση του τυριού, την πικάντικη της ελιάς, τη μεσογειακή της κατακόκκινης ώριμης ντομάτας που ταιριάζει απίστευτα με την καλοκαιρινή δροσιά του δυόσμου τα κάνει μοναδικά!!! Είναι ωραιότατα... σας διαβεβαιώ για τις καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε φιλικά τραπέζια!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιατάκια βουτύρου (20 σφολιατάκια)
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
40 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη (προαιρετικά) και κομμένη σε κύβους
8-9 ελιές ψιλοκομμένες (προαιρετικά και ξεφλουδισμένες)
1-2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο 20 μεταλλικές φόρμες για ταρτελέτες και τοποθετούμε μέσα τα σφολιατάκια.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και γεμίσουμε τα σφολιατάκια, φροντίζοντας η γέμιση να μην ξεπερνάει το 1/2 της σφολιατένιας βάσης.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή έως ότου οι τάρτες αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
Καλή σας μέρα!!  
-:))
Tante Kiki
24 Comments
No